Hlavní obsah

Volba šéfa ČOV se kvůli opatřením proti koronaviru odkládá

Plénum Českého olympijského výboru (ČOV), na kterém se měl ve čtvrtek volit předseda, místopředsedové a další členové výkonného výboru, bylo odloženo. Důvodem jsou opatření proti koronaviru. Náhradní termín projednají členové výkonného výboru do konce tohoto týdne, uvedl ČOV.

Foto: Jiří Koliš, ČOV

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval

Článek

V Česku ode dneška platí kvůli koronaviru nouzový stav a je omezeno shromažďování. Z dnešního jednání předsedy ČOV Jiřího Kejvala a ministra zdravotnictví Romana Prymuly vyplynulo, že není možné plénum uspořádat. "Snažili jsme se volební plénum uskutečnit, hledali jsme všechny možnosti, ale ministr zdravotnictví dle současného znění vládních opatření nemohl rozhodnout o udělení výjimky pro konání pléna ČOV," uvedl Kejval v tiskové zprávě.

Ve čtvrtek měl obhajovat svůj post proti Filipu Neusserovi, kterého nominoval svaz pozemního hokeje. Jejich duel se odkládá. Vzhledem k současným opatřením je pravděpodobné, že se plénum uskuteční jinde než v kongresovém centru České národní banky, kam bylo plánováno.

Je to poprvé, co má Kejval ve volbě protikandidáta. Nikdo se mu nepostavil v roce 2012, kdy v čele ČOV vystřídal Milana Jiráska, ani při volbě na druhé funkční období před čtyřmi lety.

Letos je dění před volebním plénem nezvykle vyhrocené. Neusser vyčítá Kejvalovi autoritativní řízení ČOV a malou koncepční podporu svazů ze strany současného vedení ČOV. Proti Kejvalovi ostře vystoupili i předseda České unie sportu Miroslav Jansta a člen výkonného výboru ČOV Karel Bauer. Oba rovněž poukazují na údajné negativní charakterové vlastnosti současného předsedy. Bauer nepovažuje za přínosné projekty olympijského výboru pro veřejnost, jako jsou třeba olympijské parky.

Reklama