Hlavní obsah

Barcelona utřela nos. Fotbalisty Depaye a Garcíu nakonec nezískala

Nizozemský fotbalový útočník Memphis Depay z Lyonu a španělský obránce Manchesteru City Eric García si nakonec za Barcelonu nezahrají. Přestože se jejich příchod do katalánského velkoklubu bral ve Španělsku za hotovou věc, prezident Barcelony Josep Maria Bartomeu se v pondělí večer, tedy krátce před uzávěrkou přestupového období, rozhodl, že příchod ani jednoho z hráčů nezrealizuje.

Foto: Piroschka Van De Wouw, Reuters

Memphis Depay (vlevo) Barcelonu nakonec neposílil.

Článek

Důvodem krachu přestupů byly podle španělských médií rozdílné představy obou klubů a Bartomeua ohledně přestupových částek. Za devatenáctiletého Garcíu, který byl kvůli plánovanému podpisu smlouvy už přítomen v Barceloně, požadoval Manchester City 18 milionů eur (486 milionů korun), kdežto Barcelona nabízela jen 10 milionů eur (270 milionů korun).

S požadavkem 20 milionů eur plus pět milionů za případné bonusy (celkem 675 milionů korun) za šestadvacetiletého Depaye pak u Bartomeua neuspěl ani Lyon. Zklamaný z neúspěchu jednání je především nový trenér Barcelony Ronald Koeman, který o příchod Garcíi a nizozemského krajana Depaye velmi usiloval.

Fanoušci "Blaugranas" tak mají další důvod ke kritice nenáviděného prezidenta klubu. Bartomeův odchod požadovali už v srpnu poté, co Barcelona ve čtvrtfinále Ligy mistrů podlehla Bayernu Mnichov 2:8. To přimělo největší hvězdu klubu Lionela Messiho k myšlenkám na odchod. I když Bartomeua veřejně obvinil, že jej zklamal, protože nedodržel slovo, nakonec se rozhodl smlouvu končící příští rok v létě dodržet.

Reklama

Související témata: