Hlavní obsah

Děsivé záběry. Cyklista na Giru utrpěl vážná zranění kvůli kolizi způsobené helikoptérou

Chvíle hrůzy doprovázely konec úterní etapy slavného závodu Gira d'Italia ve vesnici Villafranca Tirrena. Italský cyklista Luca Wackermann musel být převezen do nemocnice s vážným zraněním v oblasti hlavy a zad poté, co narazil do traťové zábrany ležící na silnici. Karambol zavinila nízko letící helikoptéra, která tlakem rotorů plůtek shodila. Na momenty bezprostředně po incidentu se můžete podívat ve videu níže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Cyklista na Giru utrpěl vážná zrnění během kolize způsobené helikoptérou.Video: sntv

 
Článek

Wackermann společně se svým stájovým kolegou Nizozemcem Etiennem van Empelem narazili do bariéry lemující cílovou rovinku. Tu jim pod kola jejich bicyklů odvála helikoptéra, která v místě incidentu letěla příliš nízko.

Nizozemec se po nehodě nakonec dokázal postavit na vlastní nohy, jeho italský parťák ale takové štěstí neměl. Skončil v bezvědomí a putoval do nemocnice s několika tržnými ranami v obličeji, zlomeným nosem a podezřením na zlomeninu v oblasti bederní páteře.

„Opravdu nevím, jak přesně se to stalo," řekl stanici Eurosport Nizozemec Van Empel. „Na silnici byly najednou bariéry a já byl na zemi dřív, než jsem si jich všiml. Podle toho, co jsem slyšel, letěl vrtulník příliš nízko, což způsobilo velký poryv větru, který odfoukl ty bariéry přímo do naší skupiny," dodal závodník stáje Zabú-KTM.

Reklama

Související témata: