Hlavní obsah

Bach počítá se zahraničními diváky na OH v Tokiu

Mezinárodní olympijský výbor (MOV) počítá navzdory nepříznivé globální situaci kvůli šíření koronaviru s tím, že na odložené hry v Tokiu budou moci příští rok i zahraniční diváci. Prezident MOV Thomas Bach ale uvedl, že není jasné, jak budou moci být stadiony naplněny.

Foto: Ioc/greg Martin, Reuters

Thomas Bach promluvil o olympijských hrách v Tokiu

Článek

V březnu byly olympijské hry v Tokiu kvůli celosvětovému šíření covidu-19 odloženy z letošního léta na příští rok. Vzhledem k množství omezení kvůli koronaviru ale zatím není jisté, zda budou moci na sportoviště diváci, natož ti ze zahraničí.

"Samozřejmě pracujeme s alternativou, že v Tokiu budou zahraniční diváci. Nicméně nevíme, zda budeme moci naplnit stadiony do plné kapacity či zda budou zavedena nějaká jiná opatření," řekl novinářům Bach po jednání výkonné rady MOV.

Jako pozitivní vnímá to, že se v Japonsku v minulých týdnech rozběhly sportovní ligy i s fanoušky v hledišti. "Bylo to velmi povzbuzující, zvlášť s dobrým počtem diváků na tribunách," řekl Bach.

Slavnostní zahájení tokijských her je naplánováno na 23. července 2021, sportovní svátek skončí 8. srpna. V Japonsku zemřelo s koronavirem zhruba 1600 lidí a ostrovní stát zavedl přísná pravidla pro vstup cizinců do země.

Reklama

Související témata: