Hlavní obsah

Lakers budou chtít ukončit finále NBA v Bryantových dresech

Orlando

Basketbalistům Los Angeles Lakers budou v pátém finále NBA proti Miami v pátek psychicky pomáhat speciální černé dresy připomínající jejich tragicky zesnulou legendu Kobeho Bryanta. Kalifornský tým vede v sérii 3:1 a v případě další výhry může slavit 17. titul v historii a první od roku 2010, kdy byl ještě Bryant hvězdou mužstva.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

LeBron James (23) z Los Angeles Lakers v jednom z finále NBA.

Článek

Speciální dresy odkazující na Bryantovu přezdívku "Černá mamba" mají Lakers od roku 2018 a slavný basketbalista se na jejich designu podílel. V letošním play off v Orlandu v nich tým kolem LeBrona Jamese vyhrál všechny čtyři zápasy. Původně v nich měli Lakers po druhém duelu nastoupit až v případném sedmém utkání, rozhodli si je ale obléci již v pátek, kdy mohou finálovou sérii ukončit. "V těch dresech nikdy nechceme prohrát," uvedla další z opor losangeleského celku Anthony Davis.

Bryant strávil v Lakers mezi lety 1996 a 2006 celou svou kariéru v NBA a klubu pomohl k pěti titulům v soutěži. Letos v lednu zahynul při nehodě vrtulníku společně s dalšími osmi lidmi, mezi nimiž byla jeho třináctiletá dcera Gianna.

Reklama