Hlavní obsah

Absurdní! kroutí hlavou v Přerově nad podmínkou Pardubic

Praha

Nepopírají, že zařazením brankáře Ondřeje Kacetla do sestavy pro pondělní dohrávku 1. kola Chance ligy proti Vrchlabí udělali chybu, takže rozhodnutí sportovně-technické komise hokejového svazu o kontumaci zápasu 0:5 v jejich neprospěch přijali. Přesto zástupci přerovských Zubrů považují podmínku Pardubic o zákazu startu Kacetla proti Vrchlabí za absurdní.

Foto: Alena Zapletalová, https://hokejprerov.cz

Ondřej Kacetl v brance Přerova při utkání s Vrchlabím.

Článek

Dynamo uvolnilo Kacetla před sezonou na hostování do brněnské Komety. Devětadvacetiletému gólmanovi byly umožněny i střídavé starty v první hokejové lize, takže mohl nastupovat v Chance lize za Přerov. Ovšem s jediným omezením. Pardubice nepovolily brankáři zápasy proti Vrchlabí, které je partnerským klubem Východočechů.

„Velmi nás to mrzí. V současné těžké době, kdy se řeší překládání zápasů a řada dalších věcí, se tato podmínka a dohoda mezi Pardubicemi a Kometou opomenula. Musím však říct, že tuto podmínku v nesestupové soutěži považuji za absurdní," říká pro oficiální stránky hokejového Přerova jeho sportovní manažer Pavel Hanák.

„Spousta klubů bojuje s existenčními problémy, řeší se fungování sportu v republice a mnohem zásadnější věci, než je zakazovat hráčům nastoupit proti své farmě. Je to nešťastné řešení. Pevně věřím, že nás ztracený bod nijak neovlivní a budeme bojovat o další," doplnil funkcionář Zubrů, kteří kromě kontumace byli potrestáni i pětitisícovou pokutou od disciplinárky svazu.

O podmínce Pardubic neměli žádné potuchy ani ve Vrchlabí, které na ledě zdolalo Přerov 3:2 po samostatných nájezdech. Místo dvou bodů ale nakonec zapisují do tabulky po kontumaci tři.

„Velice nás překvapilo, když nám hned po zápase volali lidé z Pardubic a informovali nás o této skutečnosti. Je dobře, že jsme ten zápas vyhráli i na ledě a pro Přerov to znamená ztrátu pouze jednoho bodu. Vždy je lepší, když se rozhoduje na ledě a ne u zeleného stolu," prohlásil sportovní manažer Vrchlabí Jiří Jakubec.

Reklama