Hlavní obsah

Softbalové finále bude bitvou o Prahu. Královny usednou na trůn už o víkendu

Praha

Ženské finále softbalové extraligy se smrskne a zrychlí. Série mezi Joudrs Praha a městským rivalem Eagles bude mít maximálně tři utkání. Důvodem jsou nová vládní opatření, která od pondělí zastavují veškerý sport. První duel se odehraje v sobotu od 13:00 v Krči.

Foto: ČSA

Hráčky celku Eagles Praha budou v softbalové extralize útočit na titul.

Článek

V posledních třech sezonách dominoval celek Žraloci Ledenice, nyní se mistrovský pohár přesune určitě do hlavního města. „Máme z toho obrovskou radost, protože se tím ukázala naše dlouholetá práce s mládeží," prohlásil předseda Eagles Jan Drábek. „Udělali jsme generační obměnu a teď se nám povedlo z mladých a talentovaných hráček vytvořit družstvo, které je v extralize konkurenceschopné. Věřím, že to holky dotáhnou do vítězného konce."

Ve finále se utkají úhlavní rivalové podvanácté za posledních šestnáct let. Kdo jde do boje o titul v roli favorita? Experti se neshodnou. Celky Joudrs a Eagles byly po základní části nejlepší. Mírnou výhodu mohou mít Joudrs, protože se nedělní program odehrává na jejich stadionu. A to včetně rozhodujícího třetího zápasu. „To je jedna z mála výhod, kterou jsme získaly. Na našem hřišti trénujeme a jsme na něj víc zvyklé," prohlásila Veronika Klimplová z bohnického týmu.

Očekává se duel elitních pálkařek – Klimplová z Joudrs proti Elišce Thompsonové z Ealges. Obě zaknihovaly přes 40 úspěšných odpalů. Oba týmy mají navíc dlouhodobě nejlepší pálku, Joudrs mají na kontě 272 hitů, Eagles o sedm méně. Série na dvě vítězná utkání začíná v sobotu od 13 hodin v Eagles Parku. Nedělní program na Joudrs startuje půl hodiny po poledni. Případné rozhodující utkání se hraje od 15:00 v Bohnicích.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články