Hlavní obsah

Pidcock má z MS horských kol druhé zlato, čeští bikeři neuspěli

Leogang

Brit Thomas Pidcock vyhrál na mistrovství světa horských kol v Leogangu dnešní závod cross country mužů do 23 let. Po středečním triumfu na elektrokole získal jednadvacetiletý všestranný závodník v rakouském lyžařském středisku již druhé zlato. Českým reprezentantům závod nevyšel.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Pidcock, který se v září upsal elitní silniční stáji Ineos, jejíž barvy má hájit od příští sezony, vyhrál přesvědčivým způsobem, když většinu závodu odjel v čele sám. Stříbrný Američan Christopher Blevins na něj ztratil téměř dvě minuty, třetí v cíli Joel Roth ze Švýcarska dokonce tři.

"Určitě to z mé strany nebylo stoprocentní. Kvůli blátu to byl hodně stresující závod, hlavně proto, abych udržel řetěz na převodníku. První dvě kola jsem se necítil ani nijak zvlášť dobře, pak jsem se konečně dostal do tempa a našel svůj rytmus," popsal Pidcock.

Okruh byl ve výrazně lepším stavu než ve středu. "Pořád to však bylo hodně extrémní. Bláto se neustále hodně lepilo na kolo, bylo složité udržet ho jakž takž v chodu. V cyklokrosu bych si v takových podmínkách vyměnil během závodu kolo asi tak šestkrát, ale na bikách jsem si musel poradit sám. Tohle bylo hodně náročné," přiznal Pidcock.

Nejlepším českým bikerem byl šestatřicátý Samuel Jirouš, pětačtyřicátý skončil Josef Jelínek a padesátý Jaromír Skála.

"Trochu nás limitovala startovní pozice. V prvním kole už jsem ztrácel strašně moc, jak se to pořád špuntovalo, dokonce jsme tam i stáli a čekali, než se to rozjede. Z toho se výsledek udělat nedá. Bojoval jsem, co to šlo, na lepší umístění jsem neměl," řekl Jirouš serveru mtbs.cz.

Mistrovství světa horských kol v Leogangu (Rakousko) - cross country:
Muži do 23 let (18,2 km):
1. Pidcock (Brit.) 1:08:15
2. Blevins (USA) -1:52
3. Roth (Švýc.) -3:05
...
36. Jirouš -1 kolo
45. Jelínek
50. Skála (všichni ČR) oba -2 kola

Reklama