Hlavní obsah

A zase to nevyšlo! Spilková se stále nemůže dostat do pohody

Newtown Square
Aktualizováno

Klára Spilková neprošla na golfovém majoru Women's PGA Championship o jednu ránu cutem. Mohly za to i dva trestné údery, které dostala ve druhém kole na patnácté jamce za pomalou hru. Česká hráčka obsadila na turnaji v Newton Square poblíž Filadelfie s celkovým skóre sedm ran nad par dělené 76. místo.

Foto: Chris Szagola, ČTK/AP

Česká golfistka Klára Spilková na turnaji v Newton Square.

Článek

"Mísí se ve mně teď hrozně moc pocitů a emocí," napsala Spilková na sociálních sítích den po konci v turnaji. "Věděla jsem od čtrnácté jamky, že nás měří, a bylo nám to jasně řečeno. Na patnáctém greenu jsem měla dva dlouhé paty a věděla jsem, že na každé ráně záleží, protože jsem hrála o cut. Dala jsem si na tyto dva paty nevědomě víc času, než jsem měla," popsala česká hráčka inkriminovaný okamžik.

O trestných ranách se dozvěděla na šestnácté jamce. "I přesto jsem na posledních třech jamkách bojovala a měla jsem příležitosti na birdie," uvedla.

Spilková vzala situaci jako zkušenost do dalších turnajů. "Jediné, co pro sebe v tuto chvíli mohu udělat, je poděkovat za ni a jít dál s vědomím, že jsem na té nejlepší cestě. Ať je to jakkoliv, jsem sama pro sebe po včerejšku vítězkou," napsala.

Foto: Anna Krčmářová

Klára Spilková, česká golfová jednička.

Před rokem Spilková odstoupila ze stejného turnaje po prvním kole kvůli zažívacím problémům. V poslední době se jí na okruhu LPGA nedaří, z posledních čtyř turnajů nepostoupila do finále ani jednou. Jednou odstoupila s bolavými zády.

V čele Women's PGA Championship je Korejka Kim Si-jong. Vítězka deseti turnajů LPGA, která usiluje o první triumf na majoru, vede se skóre -7 o dvě rány před Kanaďankou Brooke Hendersonovou a Annou Nordqvistovu ze Švédska..

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články