Hlavní obsah

Sordo dál vede Italskou rallye, o stříbro bojují Ogier a Neuville

Aktualizováno

Španělský jezdec Dani Sordo i po sobotní druhé etapě míří za obhajobou prvenství v Italské rallye. Pilot týmu Hyundai před závěrečným dnem vede s náskokem 27,4 sekundy před Sébastienem Ogierem. Šestinásobný mistr světa z Francie se za volantem toyoty přetahuje o druhé místo se Sordovým týmovým kolegou Thierym Neuvillem. Belgičan před nedělními čtyřmi zbývajícími testy zaostává jen o sekundu a půl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Dani Sordo míří za obhajobou prvenství v Italské rallyeVideo: sntv

 
Článek

Ve druhé etapě se propadl z druhého místa finský pilot Fordu Teemu Suninen, který se potýkal s potížemi s ruční brzdou. Na pátém místě nyní ztrácí na lídra už přes minutu. Před ním se drží vedoucí muž šampionátu Elfyn Evans s toyotou. Britský vítěz předchozí Turecké rallye zaostává o půlminutu za třetím Neuvillem.

Sedmatřicetiletý Sordo letos absolvuje teprve druhou světovou rallye a první po koronavirové pauze. Bojuje o třetí vítězství v kariéře, vedle loňské Sardinie vyhrál už jen před sedmi lety Německou rallye.

Český jezdec Martin Prokop, jenž se v posledních letech věnuje dálkovým rallye, je při čtrnáctém startu na Sardinii s fordem průběžně patnáctý.

Italská rallye po 2. etapě
1. Sordo, Del Barrio (Šp./Hyundai i20)2:14:35,5
2. Ogier, Ingrassia (Fr./Toyota Yaris)-27,4
3. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20)-28,9
4. Evans, Scott (Brit./Toyota Yaris)-58,4
5. Suninen, Lehtinen (Fin./Ford Fiesta)-1:06,9
6. Tänak, Järveoja (Est./Hyundai i20)-2:25,3
...
15. Prokop, Jůrka (ČR/Ford Fiesta)-5:40,7

Reklama

Související témata: