Hlavní obsah

Regionální fotbal? Trénovat se venku může, ale maximálně tak bago po skupinkách

Praha

Zakážou nám nejen zápasy, ale také tréninky? Fotbalisté z regionálních soutěží už mají jasno. Omezení shromažďování na maximálně šest lidí, které v pondělí mezi novými omezeními kvůli koronaviru schválila vláda, se samozřejmě týká i jich. Tréninky na venkovních hřištích zrušeny nejsou, týmy se ovšem budou muset rozdělit do skupin maximálně po šesti, s dostatečným odstupem bez možnosti se mísit. Půjde tedy o takový trénink netrénink...

Foto: Sport.cz

Milan Baroš byl hlavní hvězdou při své premiéře v I. A třídě za rodné Vigantice. Nižší soutěže se však teď ukládají k nucenému spánku...

Článek

Již během pondělního večera bylo po jednání vlády jasno. Nová vládní opatření výrazné zkomplikují tréninkový proces fotbalistů, stejně tak i jiných venkovních sportů. Halové včetně ledního hokeje už od pondělka trénovat nesmějí kvůli uzavření vnitřních sportovišť.

Fotbalová asociace ČR (FAČR), která v zemi řídí všechny neprofesionální soutěže, v úterý dopoledne několika stručnými body upřesnila, co zpřísnění podmínek v praxi znamená.

Vstupují v platnost půlnocí z úterka na středu a účinná jsou zatím až do 3. listopadu do 23:59.

Podstatné je, že po celé dané období se nekonají žádná soutěžní utkání. Je zakázáno používat nejen vnitřní sportoviště, ale také vnitřní prostory venkovních sportovišť, tedy včetně šaten, umýváren a podobně.

Hřiště lze rozdělit překážkami

Tréninky ve venkovních prostorách zcela zrušeny nejsou, je však možné je uskutečnit v počtu nejvýše 6 osob při dodržení hygienických opatření.

I takový nouzový trénink se musí řídit striktními podmínkami.

Foto: Sport.cz

Snímek z utkání Ondrášovka Cupu. Opatření se týkají i všech mládežnických soutěží...

Hřiště je možné hřiště rozdělit fyzickými překážkami s nejméně dvoumetrovými koridory na jednotlivé sektory se samostatnými vstupy. V každém z nich může trénovat nejvýše 6 osob, musí být ovšem zamezeno kontaktu mezi jednotlivými skupinami navzájem, nejen při sportování, ale i při příchodu a odchodu.

Trenéři si tak budou lámat hlavu, jaký smysluplný program v přísných mantinelech vymyslet. Moc možností kromě populárního baga, jež většinou každý trénink na rozhýbání otevírá, jim tedy nezbývá...

Reklama

Související témata:
Vládní nařízení
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice