Hlavní obsah

Také Slováci přišli o trenéra! Hapal dopadl jako Šilhavý

Bratislava
Aktualizováno

Dvě země bývalé společně federace mají stejný osud. Čeští fotbalisté museli odletět do Skotska bez kouče Jaroslava Šilhavého. Také český trenér slovenské fotbalové reprezentace Pavel Hapal měl pozitivní test na koronavirus a nepovede tým ve středu v Lize národů proti Izraeli. Zprávu oznámil portál futbalsfz.sk.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Trenér slovenské fotbalové reprezentace Pavel Hapal.

Článek

Zákeřná metla kosí i mužstva ve společné skupině Ligy národů. Slovenská fotbalová reprezentace hlásí další členy pozitivní na koronavirus. Jsou jimi hlavní trenér Pavel Hapal, šéfka mediálního oddělení Monika Jurigová a další čtyři členové realizačního týmu.

Už dříve měli pozitivní testy na covid-19 hráči Milan Škriniar a Jaroslav Mihalík a také jeden člen realizačního týmu.

"Přestože při pondělním testování na koronavirus mělo pozitivní výsledky až šest členů realizačního týmu včetně trenéra Pavla Hapala, SFZ oznamuje, že v zápase Ligy národů s Izraelem povede mužstvo dosavadní asistent Oto Brunegraf. O dalším doplnění realizačního týmu bude SFZ informovat v nejbližších hodinách," uvádí oficiální portál svazu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér slovenské reprezentace Pavel Hapal (vlevo) a jeho osvědčený asistent Oto Brunegraf.

Všichni nakažení byli podle protokolu UEFA Return to play izolováni a v úterý ráno opustili hotel, ve kterém je během říjnového srazu ubytováno slovenské národní mužstvo, a nastoupili do povinné desetidenní karantény. Stejně jako předchozí tři pozitivně testovaní, ani oni nemají žádné příznaky a cítí se dobře.

Brunegraf dělal Hapalovi asistenta také při jejich působení v pražské Spartě.

Slováci mají po třech zápasech v Lize národů na kontě jen bod a ve čtyřčlenné skupině s Českem, Izraelem a Skotskem jsou poslední. Bojují tak o udržení v Lize národů B.

Reklama

Související témata: