Hlavní obsah

Koronavirus má i Ronaldo! Fotbalová superstar míří do karantény

Praha

Pandemie koronaviru si nevybírá. Nákaze neunikla ani jedna z největších fotbalových hvězd současnosti Cristiano Ronaldo. Portugalská ikona byla pozitivně testována jen pár hodin po nedělní utkání Ligy národů mezi Francií a Portugalskem (0:0).

Foto: Rafael Marchante, Reuters

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo byl pozitivně testován na koronavirus

Článek

Nákazu covidem-19 u Cristiana Ronalda potvrdilo i vedení portugalského národního týmu. Okamžitě po pozitivním nálezu se pětatřicetiletý fotbalista uchýlil do karantény.

"Cristiano Ronaldo byl pozitivně testován na covid-19 a okamžitě opustil národní tým. Jeho účast ve středečním utkání proti Švédsku je vyloučená," píše se v oficiálním prohlášení.

Kouč Santos je přesvědčen, že si jeho tým bez hlavní hvězdy poradí. "Žádné mužstvo nebude hrát lépe bez nejlepšího hráče na světě, ale tenhle tým už dokázal, že takovou situaci dokáže zvládnout," uvedl.

Ronaldo podle něj snáší situaci dobře. "Říkal, že chce hrát. Vůbec nic mu není, je v pořádku. Žádné příznaky nemá, ani neví, že ho něco postihlo."

Obavy však mimo jiné vyvolává fakt, že Ronaldo byl krátce před testem na společné večeři s některými hráči z Manchesteru United a Realu Madrid.

Kromě Ronalda byli už dříve pozitivně testováni i další dva jeho spoluhráči z národního týmu - Anthony Lopse a Jose Fonte, kteří se také okamžitě od reprezentace oddělili.

Ostatní hráči portugalského národního týmu podstoupili další testy, u všech byli negativní.

Portugalsko v dosavadních třech kolech nejvyšší soutěže Ligy národů neprohrálo a se sedmi body vede tabulku třetí skupiny o skóre před mistry světa z Francie. Třetí je Chorvatsko se třemi body a poslední čtvrtá příčka patří Švédsku, které ještě nezískalo ani bod.

Přijde Ronaldo o Ligu mistrů?

Zatím není jasné, jak dlouho Ronaldo v karanténě zůstane. V ohrožení je však minimálně jeho start v sobotním utkání Juventusu v italské lize na hřišti Crotone.

Navíc by mohl zmeškat i úvodní utkání v nové sezoně Ligy mistrů, do které "Stará dáma" vstoupí v úterý na stadionu Dynama Kyjev. A pokud by pozitivní byly i výsledky dalších testů, mohl by Ronaldo přijít také o očekávaný zápas v druhém kole Ligy mistrů s Barcelonou.

V karanténě se momentálně nachází i mužstvo Juventusu, jehož dva členové měli pozitivní test na koronavirus. Ronaldo a šest dalších hráčů byli přesto uvolněni pro potřeby reprezentačních týmů.

Reklama

Související témata: