Hlavní obsah

Jachtař Viktor Teplý skončil dvaadvacátý na ME v Laser Standard

Praha

Jachtař Viktor Teplý skončil dvaadvacátý na mistrovství Evropy v olympijské třídě Laser Standard. V polském Gdaňsku, který převzal pořadatelství za Atény, zvítězili Brit Elliot Hanson a v ženské kategorii Laser Radial úřadující olympijská vítězka a mistryně světa Nizozemka Marit Bouwmeesterová.

Foto: Sport.cz

Viktor Teplý při regatě třídy Laser Standard na evropském šampionátu v Gdaňsku.

Článek

Viktor Teplý začal v konkurenci 126 závodníků dobře, v úvodních pěti jízdách byl třikrát v desítce a jednou čtvrtý a jistě postoupil do finálové zlaté skupiny. V té už se mu tolik nevedlo. "S výsledkem jsem spokojený, i když to chvíli vypadalo ještě lépe," uvedl v tiskové zprávě Teplý, který se pohyboval průběžně i na konci desítky.

"Byl to první velký závod po dlouhé době, tak chvíli trvalo, než jsem se do toho zase dostal," uvedl dvojnásobný olympionik Teplý. O případnou třetí účast pod pěti kruhy by měl bojovat v kvalifikaci nejspíše v dubnu ve francouzském Hyéres.

Britové ovládli kategorii mužů

Kategorii mužů ovládli Britové. Za vítězným Hansonem skončil druhý Michael Beckett a třetí jejich krajan a obhájce titulu Lorenzo Chiavarini. Bouwmeesterová vybojovala v Laser Radial čtvrtý evropský titul až v závěrečný den. Od první rozjížďky vedla obhájkyně Dánka Anne Marie Rindomová, ale finále pokazila.

Foto: Sport.cz

Regata třídy Laser Standard na evropském šampionátu v Gdaňsku.

Letošní mistr republiky Jakub Halouzka se do zlaté skupiny neprobojoval. Stejně dopadly v Laser Radialu i Martina Bezděková a Klára Himmelová.

ME v jachtingu olympijských tříd v Gdaňsku
Muži - Laser Standard:
1. Hanson (Brit.)
2. Becket (Brit.)
3. Chiavarini (Brit.)
...22. V. Teplý (ČR)
67. Halouzka (ČR)
Ženy - Laser Radial:
1. Bouwmeesterová (Niz.)
2. Rindomová (Dán.)
3. Barwiňská (Pol.)
...87. Bezděková (ČR)
92. Himmelová (ČR)

Reklama