Hlavní obsah

Nebyli jsme horší, a stejně prohráli, žere reprezentanty. Souček se omlouvá

dos, zpSport.cz
Aktualizováno

Bušili do soupeře prakticky celý zápas, přesto ve Skotsku prohráli. Fotbalovým reprezentantům se povážlivě vzdaluje vytoužený postup do první divize Ligy národů. „Neměli jsme prohrát, nebyli jsme horší. Vytvořili jsme si spoustu šancí, rozhodla hned první situace, kterou Skotové využili. Pak zalezli, nám to tam ale nespadlo. Třeba Královi dvakrát jejich kapitán vykopl míč z prázdné brány,“ běduje obránce Ondřej Kúdela.

Výsledek hodně frustrující, už to ve skupině nemáme ve svých rukách, říká trenér Jiří ChytrýVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek
Fotogalerie

Dvě kola před koncem skupiny B2 vede Skotsko tabulku již o čtyři body. Český tým už vůbec nemá postup ve svých rukou, hodně se mu vzdálil.

„Ještě není konec. Zkusíme vyhrát dva poslední zápasy doma a uvidíme, co Skoti," chytá se stébla naděje Tomáš Souček v rozhovoru pro ČT sport.

„Valili jsme do nich, byli zalezlí ve vápně. Chyběl nám trochu důraz i štěstí, já měl taky jednu velkou šanci. Moje chyba, musím se klukům omluvit. Taková se musí se dávat, mohli jsme brát aspoň bod," zpytuje Souček svědomí.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Jeden z pořadatelů dezinfikuje vybavení hřiště před utkáním Skotsko - ČR v Hampden Parku.

Šilhavý odsouhlasil střídání

„Výsledek špatný, je v kontrastu s výkonem. Podcenili jsme situaci na začátku, nevyhodnotili dobře nebezpečí, které od Skotů hrozí. Zbytek zápasu jsme pak příkladně odpracovali, hráli ve velké intenzitě. Šancí bylo dost, abychom vyhráli," lituje zastupující trenér Jiří Chytrý, který zastoupil Jaroslava Šilhavého.

S šéfem byl ve spojení na dálku. „Před zápasem jsme se domluvili, že Jarda bude online na přípravě. A že pokud bude cítit během zápasu potřebu vstoupit do dění, učiní tak přes vedoucího týmu Pešíra, pak přes Tomáše Galáska a přese mě se jeho pokyny dostanou až na hřiště. Měli jsme něco připraveno předem, třeba před střídáním konzultace proběhla," líčí Chytrý.

„Díky patří i Davidu Holoubkovi, který nás vedl na kempu v Praze. Trenér byl pozitivní, motivoval nás. Snažili jsme se být připravení na všechny varianty. Záložní tým měl určitě smysl," poukazuje útočník Tomáš Poznar, který se coby záložák dočkal nejen dodatečné nominace, ale v průběhu druhé půle také reprezentačního debutu.

Reklama