Hlavní obsah

Pořádný malér bývalého hokejového reprezentanta! Přes tři promile v krvi a za volantem, hrozí mu vězení

Stockholm/Praha

Zadělal si na pořádný malér, který nemusí skončit pouhým odebráním řidičského průkazu, ke kterému už policie přistoupila. Bývalý vynikající švédský hokejový brankář Tommy Salo měl v srpnu ve své vlasti nehodu, po které mu byla naměřena hodnota 3,06 promile alkoholu v krvi. Hrozí mu nepodmíněné odnětí svobody až na dva roky.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Tommy Salo jen pár vteřin poté, co ve čtvrtfinále olympijského turnaje v Salt Lake City v roce 2002 proti Bělorusku inkasoval laciný gól, který rozhodl o senzačním vyřazení švédských hokejistů.

Článek

Švédský deník Sportbladet informuje, že podle předběžné vyšetřovací zprávy svědci uvedli, že dnes devětačtyřicetiletý gólman jel v srpnu relativně pomalou rychlostí, na silnici kličkoval a jeho jízda skončila nárazem do středových svodidel.

Jeden ze svědků se následně vydal k havarovanému automobilu, v němž našel spícího řidiče. Na místo přivolaná policie u něj později provedla test ze vzorků krve, který ukázal 3,06 promile alkoholu. Což je hodnota, která o více než jedno promile překračuje hranici kvalifikovanou ve Švédsku jako řízení v těžké opilosti, za níž už hrozí vězení.

Olympijský vítěz z Lillehammeru z roku 1994 a mistr světa z roku 1998 ve Švýcarsku se na místě k požití alkoholických nápojů přiznal. Podle svých slov několik dní předtím hodně pil a před srážkou prý několikrát zastavil, aby si dal panáka tvrdého alkoholu.

Salo už v minulosti přiznal, že jej po konci kariéry provázely (a možná stále ještě provázejí) těžké deprese a stavy úzkosti, kvůli kterým dokonce uvažoval o sebevraždě a musel vyhledat odbornou pomoc.

Za vše může jeho fatální selhání při čtvrtfinále ZOH 2002 v Salt Lake City proti Bělorusku. Dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby za stavu 3:3 napřáhl ve středním pásmu ke střele obránce Vladimir Kopat. Salo proti nikterak nebezpečnému pokusu nadskočil, lapačkou promáchl a kotouč se mu od ramene a zad odrazil do branky. Švédové už vyrovnat nestačili a turnaj pro ně senzačně skončil.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články