Hlavní obsah

Querrey po pozitivním testu na koronavirus odletěl tajně z Ruska

Scéna jako z akčního filmu! Americký tenista Sam Querrey společně s rodinou odletěl soukromým letadlem z Ruska, ačkoli měl po nedávném pozitivním testu na koronavirus zůstat v izolaci. Uvedli to organizátoři turnaje v Petrohradu. Případem porušení pravidel se už začala zabývat ATP.

Foto: Profimedia.cz

Americký tenista Sam Querrey si zadělal na trable.

Článek

Querrey a jeho manželka měli pozitivní test na koronavirus v neděli, den před začátkem hlavní části turnaje. Čtyři dny předtím při příletu do Ruska byli oba negativní. Americký tenista byl z petrohradského turnaje vyřazen a měl spolu s manželkou zůstat v izolaci v hotelu.

Podle tiskového prohlášení turnaje Querrey v pondělí neotevřel s vysvětlením, že jeho osmiměsíční syn spí, dveře hotelového pokoje lékařům, kteří přišli jeho rodinu vyšetřit. Před plánovanou druhou návštěvou lékařů o den později hotel opustil.

"Jak ukázaly bezpečnostní kamery, Sam Querrey odešel z hotelu společně s rodinou v 5:45 ráno, aniž by o tom informoval recepci," uvedli představitelé turnaje. Následně třiatřicetiletý Američan odletěl s rodinou ze země soukromým letadlem.

Mužská tenisová asociace ATP uvedla, že prošetřuje možné porušení koronavirových pravidel na turnaji v Petrohradu, aniž by Querreyho jmenovala. "Hráčům a jejich doprovodu připomínáme, že porušování regulí může ohrozit konání akce a mít negativní vliv na zbytek tour. Bereme tento případ velmi vážně a vyšetřujeme to," oznámila ATP.

Reklama

Související témata: