Hlavní obsah

V jednatřiceti čelí invazi nové generace. Co předvede v Ostravě bývalá světová jednička?

Ostrava

V první padesátce ženského světového žebříčku je celkem deset třicátnic. V top 15 tři, dvě z nich měly hrát v Ostravě, po odstoupení Petry Kvitové se nakonec na turnaji WTA představí pouze 31letá Viktoria Azarenková. Dvojnásobná grandslamová vítězka a nedávná finalistka US Open.

Foto: Profimedia.cz

Viktoria Azarenková v Ostravě.

Článek

Stejně jako Kvitová nebo Serena Williamsová (39) nechce ani rodačka z Minsku přepustit bez boje pozice nastupující generaci, byť sedm z posledních osmi grandslamů vyhrály hráčky do 23 let.

Ranařka Azarenková má mnohem raději tvrdší povrchy, takže po porážce ve 2. kole antukového Roland Garros se Slovenkou Schmiedlovou zůstala ve Francii a chystala se na ostravský halový turnaj.

"Určitě je to moje poslední letošní akce," ujistila jedna z favoritek, která má pro první kolo volný los. Ve druhém se pak utká s vítězkou českého souboje mezi Barborou Krejčíkovou a Terezou Martincovou.

V Česku není Azarenková zdaleka poprvé. Od roku 2005 jezdívala pravidelně na Prague Open na Štvanici, kde v roce 2008 porazila na cestě do finále osmnáctiletou Kvitovou a šestnáctiletou Karolínu Plíškovou. Až v boji o titul prohrála s Ruskou Zvonarevovou.

V letech 2012 a 2013 byla Azarenková celkem 51 týdnů světovou jedničkou, nyní jí náleží 14. pozice a rozhodně patří k hráčkám, kterým 'koronavirová pauza' herně prospěla.

Hned po ní vyhrála svůj 21. titul kariéry v Cincinnati a blízko měla i k triumfu na US Open, ve finále však neudržela tempo proti Naomi Ósakaové.

"Neřekla bych, že moje forma mě nějak překvapila. Vím, na co mám a věřím ve svoje schopnosti," řekla v Ostravě Azarenková, kterou od února vede kouč Dorian Descloix. Bělorusce ho doporučil Patrick Mouratoglou, trenér Sereny Williamsové.

"Je to zvláštní, protože jsme (s Dorianem) museli vzhledem ke karanténě a omezením hodně komunikovat na dálku. Měla jsem kvůli tomu i víc zodpovědnosti za své výkony," tvrdila Azarenková, jejíž tenis je vždycky velkým lákadlem pro diváky. Letos alespoň prostřednictvím televizních přenosů.

"Na bublinu jsem si už zvykla v New Yorku a v Paříži, takže i tady v Ostravě je to stejné. Musíme se s tím nějak vyrovnat všichni," tvrdila Azarenková.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články