Hlavní obsah

Krasobruslaři přišli také o Grand Prix v Grenoblu

Po Kanadské brusli přišli krasobruslaři kvůli koronaviru také o francouzský závod Grand Prix. V Grenoblu se měli představit v polovině listopadu, ale po zpřísnění vládních opatření proti šíření nákazy pořadatelé plánovanou čtvrtou zastávku prestižního seriálu zrušili.

Foto: ČOV/Jan Malý

Krasobruslař Michal Březina, ilustrační foto.

Článek

V minulém týdnu Mezinárodní bruslařská unie odvolala druhý díl Grand Prix v kanadské metropoli Ottawě. Již dříve ISU oznámila, že jednotlivé soutěže budou v této sezoně vzhledem k cestovním omezením a požadavkům karantény pro zahraniční účastníky spíše regionálními závody pro sportovce, kteří žijí či trénují v okolí pořádajícího města.

Grand Prix zahájí v pátek Americká brusle. V Las Vegas mohl startovat i nejlepší český krasobruslař Michal Březina, neboť žije v Kalifornii. Kvůli zranění zad ale třicetiletý brněnský rodák start zrušil. Další díly jsou naplánovány v Číně, Rusku a Japonsku.

Finále v Pekingu, které má sloužit jako testovací akce pro olympijské hry v roce 2022, bylo ze začátku prosince odloženo na zatím neurčený termín.

Reklama

Související témata: