Hlavní obsah

Nejsme žádné panenky a led nic nenahradí, říkal Řepík pod širým nebem v Dobříši

Martin KézrSport.czPrávo

Během brzkého středečního rána se stihli na nekryté ledové ploše v Dobříši za přísných hygienických podmínek vystřídat hokejisté Sparty a Mladé Boleslavi. Z extraligy tam dojíždí také Plzeň, v uzavřených prostorách zimních stadionů totiž kvůli opatřením nikdo v současnosti trénovat nesmí.

Hokejisté Sparty se vracejí do dětských let. Trénují pod širým nebem v Dobříši a převlékají se u ledu.Video: Sport.cz

 
Článek

„Chtěli jsme, aby si kluci mohli zabruslit, měli kontakt s ledem a hokej na dvě branky. Aby tam byla hra. Taktiku a podobné věci jsme ale vůbec nedělali," řekl trenér Sparty Miloš Hořava po atypickém tréninku, který začínal už v osm ráno.

Hráči brali přípravu pod širým nebem na otevřeném kluzišti jako vzpomínku na dětství. „Vybavil jsem si, jak jsem jako žáček ve Vlašimi chodil za podobných podmínek takhle brzy trénovat. Jak tady po ránu foukal vítr, trochu mrzly prsty. Led je ze začátku dobrý, ale jak se pak po půlhodině rozjezdí, tak se tříští. Na druhou stranu tu možnost jít si zabruslit a hrát s hokejkou a pukem nic nenahradí," prohlásil 31letý reprezentační útočník Michal Řepík.

Bez kabin a sprch

Hokejisté se v Dobříši musejí vyrovnat i s absencí kabin a sprch. Před tréninkem se tak převlékají v autobuse, autech nebo už doma. „Trošku nepříjemné to je, ale nejsme žádné panenky, abychom to nezvládli," podotkl Řepík.

Po tréninku se hráči převlékali do suchého oblečení na lavičkách za mantinelem. „Možnost jít jako celý tým na led je stokrát lepší než být doma nebo v posilovně," dodal 59letý kouč. Individuálně a na suchu se jeho svěřenci připravovali v minulém týdnu.

Jandač musí hrabat listí

Venkovní prostředí vedlo i k netradičním okamžikům, odstraňování spadaného listí z ledu obstarávali vesměs trenéři. „Zatím jsem to nechával na Pepovi Jandačovi, ale máme rozepsané služby. Já bych to měl dělat až v pátek, pokud nás sem ještě pustí. Třeba bychom ale mohli jít už na led v uzavřeném prostoru v Holešovicích," poznamenal.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hokejisté na otevřené ledové ploše v Dobříši.

Současná nelehká situace ale podle něj není tragédií. „Nemůžu tady říkat, že jsme pod nějakým psychickým tlakem. Jsou lidi, kteří jsou na tom daleko hůř," podotkl Hořava. „Pro nás je hrozné jen to, že všichni hokejisté jsou zvyklí touto dobou být v plné sezoně, ale my teď ani nevíme, zda budeme vůbec od půlky listopadu hrát," dodal.

Sparta byla nucena sezonu přerušit již podruhé. Na začátku září byl celý tým v karanténě kvůli pozitivním testům na nemoc covid-19 u většiny hráčů. „Není jednoduché se takhle pořád dokola do toho vracet. V Dobříši nám vyšli vstříc, vládní pravidla to dovolovala, za což jsme rádi," řekl Řepík.

Reklama

Související témata: