Hlavní obsah

Větší rozehranost by měla Slavii nahrávat. Uvidí se ale až na hřišti, připomíná Hovorka

Jednu výhodu by fotbalisté pražské Slavie při vstupu do základní skupiny Evropské ligy přece jen mít měli. „V minulých dnech nás bylo osm v reprezentaci, takže nějaké zápasové zatížení jsme přece jen měli,“ připomínal obránce českého mistra David Hovorka, že on a jeho spoluhráči jsou na tom o poznání lépe než izraelský soupeř, proti němuž vyrukují.

Pro oba týmy to bude zásadní zápas, říká David Hovorka před zápasem Evropské Ligy s Beer ŠevouVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

V Izraeli se stejně jako v České republice nejvyšší soutěž nehraje, takže posledním utkáním, k němuž Hapoel Beer Ševa nastoupil, byl duel play off Evropské ligy proti Plzni. Svěřenci trenéra Abukasise ho zvládli, českého vicemistra vyřadili a teď v základní skupině přivítají na úvod mistrovskou Slavii.

„Viděli jsme nejen zápas proti Plzni, který nám o protivníkovi dost napověděl, ale i předchozí střetnutí, které Beer Ševa stihla odehrát. Ukázala v nich svou sílu. Proto rozhodně nebudeme protivníka podceňovat a na utkání s ním se koncentrujeme jako na každé jiné střetnutí," ujišťoval při videokonferenci z Izraele Hovorka.

Zápas prvního kola základní skupiny C Evropské ligy Hapoel Beer Ševa – Slavia Praha se hraje ve čtvrtek v 18:55, dějištěm je Petah Tikva, řídí ho Belgičan Visser, přímý přenos vysílá Nova Sport.

Během reprezentační pauzy se i on dočkal premiéry v národním týmu. Nejprve odehrál přípravu na Kypru, ve Skotsku pak vyběhl na trávník po dvaceti minutách místo zraněného Čelůstky, takže se vyzkoušel, jaké to je hrát v reprezentaci v kompletní slávistické obranné čtveřici. I pro něho tudíž platí, že by měl být mnohem rozehranější než fotbalisté domácího celku.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Český obránce David Hovorka (vlevo) a Skot Ryan Fraser.

„Až během zápasu se ukáže, zda to bude výhoda. Ale mohli jsme společně trénovat, takže na přípravu jsme čas měli," připomíná, že až na hřišti se uvidí. Zvlášť, když se Slavia bude muset proti Beer Ševě obejít nejen bez Coufala oblékajícího už barvy anglického West Hamu, ale i bez Tomáše Holeše, který musel v průběhu reprezentačního srazu po pozitivním testu na covid do karantény.

„Nepříjemné to je, protože oba podávali stabilní výkony a jejich přítomnost byla na hřišti znát. Musíme si ale poradit. První zápas ve skupině je dost zásadní pro nás i soupeře, a i když nás nečeká nic lehkého, chceme uspět a vstoupit do Evropské ligy úspěšně," vzkazoval i Izraele Hovorka.

Jak by podle vás dopadla Slavia v souboji Ligy mistrů s Atalantou Bergamo?
Dostala by stejně nařezáno.
58,6 %
Zápas by v Edenu skončil nerozhodně.
15,1 %
Uhrála by lepší výsledek, získala by tři body.
26,3 %
Celkem hlasovalo 6025 čtenářů.

Reklama

Související témata: