Hlavní obsah

Bylo skvělé vrátit se do základní sestavy, prohlásil Bale

Londýn

Gareth Bale poprvé od příchodu z Realu Madrid nastoupil v základní sestavě fotbalistů Tottenhamu. Ve čtvrtečním úvodním kole základní skupiny Evropské ligy pomohl k domácí výhře 3:0 nad Lincem. Balea potěšil přístup týmu, který si chce co nejdříve zajistit postup do další fáze.

Foto: Neil Hall, Reuters

Gareth Bale z Tottenhamu Hotspur.

Článek

"Bylo skvělé vrátit se, zvlášť do základní sestavy. Na klubové úrovni to byla docela doba. Chvíli potrvá, než se dostanu zpátky do zápasové kondice a vrátí se mi ostrost. Musím být fyzicky zdatnější, ostřejší a rychlejší. Užívám si, že zase hraju fotbal, protože mě dělá šťastným," řekl na webu uefa.com Bale, který střídal v 62. minutě.

"Máme hodně široký kádr a spoustu hráčů, ale v aktuální sezoně hrajeme dost soutěží. Neměli jsme moc času na přípravu, takže budeme potřebovat všechny. Je skvělé být v takovém týmu. Snad budeme posouvat jeden druhého a dosáhneme toho, co chceme," uvedl jednatřicetiletý křídelní hráč, který se ke "Kohoutům" vrátil po sedmi letech v Realu na roční hostování.

Vystoupení londýnského celku proti rakouskému soupeři ho potěšilo. "Byl to profesionální výkon, z nějž máme radost. Víme, že takové zápasy mohou být náročné. Utkání jsme vzali vážně a chtěli jsme si rychle zajistit tři body. Chceme se kvalifikovat do jarní fáze co nejdříve," prohlásil velšský reprezentant a bývalý nejdražší hráč světa.

Podobné hodnocení zvolil i trenér José Mourinho. "Když hrajete první zápas doma, je velmi důležité zvítězit. Kluci k tomu přistoupili vážně. Vypadalo to pěkně a jednoduše, ale tak to nebylo. Proti Linci se vůbec nehraje lehce," konstatoval sedmapadesátiletý Portugalec.

Pod tříbodový zisk Tottenhamu se podepsali Lucas Moura, vlastní brankou Andrés Andrade a Son Hung-min. Dalšími soupeři anglického celku ve skupině J jsou belgické Antverpy a bulharský Ludogorec Razgrad, který vede český kouč Pavel Vrba.

Tottenham pomýšlí v Evropské lize na vítězství. Mourinho už tuto soutěž ovládl s Portem v roce 2003 (pod tehdejším názvem Pohár UEFA) a v roce 2017 s Manchesterem United. "Vím, že José Mourinho je vítěz a i tady chce vyhrát trofej. Podle mě si to mužstvo zaslouží. Jsem hodně optimistický ohledně této sezony, ale pojďme krok za krokem. O trofej se popereme, protože si ji fanoušci i klub zaslouží," řekl osmadvacetiletý Brazilec Moura.

Reklama

Související témata: