Hlavní obsah

Kouč AC Milán Pioli: Důležité bylo ukázat, že nejsme obyčejný tým

Glasgow

Trenéra Stefana Pioliho potěšilo, že fotbalisté AC Milán po sobotním triumfu 2:1 v městském ligovém derby proti Interu zvítězili i ve čtvrtečním duelu 1. kola základní skupiny C Evropské ligy na hřišti Celticu Glasgow. "Rossoneri", kteří v aktuální sezoně neprohráli a příští týden přivítají Spartu, podle něj výhrou 3:1 dokázali, že nejsou obyčejným mužstvem.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Kanonýr Zlatan Ibrahimovic z AC Milán si dělá prostor v souboji se Scottem Brownem z Celticu Glasgow.

Článek
Fotogalerie

Italský celek vedl ve Skotsku po trefách Kruniče a Brahima Díaze. Poté snížil Elyounoussi, ale v nastavení stanovil konečné skóre Hauge. "Zápas jsme dobře kontrolovali, s charakterem a kvalitou, i když jsme se ve druhé půli dopustili více technických chyb a trochu jsme riskovali," řekl Pioli v rozhovoru pro Sky Sport Italia.

Milánský tým měl podle něj po výhře v městském derby co dokazovat. "Velmi důležité pro nás bylo ukázat, že nejsme obyčejný tým. Normální mužstvo by po takovém strhujícím vítězství v derby projevilo menší motivaci a odhodlání. Dokázali jsme ale, že jdeme zápas od zápasu a že chceme pořád vítězit," uvedl pětapadesátiletý Ital.

AC Milán vyhrál v aktuálním ročníku všech osm soutěžních duelů, byť portugalské mužstvo Rio Ave vyřadil ve 4. předkole Evropské ligy až po penaltách. Pioliho svěřenci ovládli všechny čtyři úvodní zápasy italské ligy, jako jediní neztratili body a vedou tabulku.

"Žádné tajemství neexistuje, všichni zkrátka už nějakou dobu táhneme za jeden provaz. Klub, hráči i realizační tým jsou nedílnou součástí tohoto projektu a všichni společně pracujeme na zlepšení. Klub si zaslouží uznání za pokračování v práci, kterou odvádíme, a za to, že přivedl mladé talenty, kteří toho týmu více dodají," konstatoval Pioli.

Před Spartou se Milán utká v Serii A s AS Řím. "Chceme navázat na formu a na cestu, na níž se už od ledna postupně zlepšujeme. Všechno začalo v lednu, kdy jsme přivedli hráče, kteří více zapadají do našeho stylu a kteří zaplnili mezery v kádru," prohlásil Pioli. Vedení klubu přivedlo v zimním období například stopera Simona Kjaera či kanonýra Zlatana Ibrahimovice.

Současnou formu šestého celku poslední sezony Serie A Pioli nepřeceňuje. "Myslíme si, že jsme na dobré úrovni. Víme, kde chceme skončit, jsme ambiciózní. Nesmíme se unáhlit nebo přeskočit vývoj, abychom se zařadili mezi kandidáty na scudetto (ligový titul). V současnosti je v lize čtyři nebo pět týmů papírově kvalitnějších, o tom není pochyb. Musíme se soustředit na vlastní cestu," uvedl Pioli.

Na Spartu má nepříjemné vzpomínky. Na jaře 2016 Pražané vyřadili v osmifinále Evropské ligy Lazio Řím, které tehdy vedl. I kvůli tomu se krátce poté dočkal vyhazovu. Proti letenskému celku si zahrál v soutěži i v následující sezoně, kdy s Interem Milán doma zvítězil 2:1. Tehdy však v utkání o nic nešlo, protože Sparta měla jistotu postupu i prvního místa a "Nerazzurri" posledního. Dalším soupeřem AC ve skupině bude Lille, které ve čtvrtek vyhrálo na Letné 4:1.

Reklama

Související témata: