Hlavní obsah

Darida: I přes prohru musíme zůstat pozitivní

Lipsko

Těžké časy prožívají v úvodu německé ligové sezony fotbalisté Herthy Berlín, za něž hraje záložník Vladimír Darida. Celek z metropole podlehl v sobotním 5. kole vedoucímu Lipsku 1:2 a prohrál počtvrté za sebou. Podle Daridy musí Hertha zůstat pozitivní a stavět na sobotním výkonu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Darida na reprezentačním tréninku

Článek

Berlíňané vedli na hřišti "Rudých býků" od osmé minuty zásluhou Jhona Córdoby. Za tři minuty srovnal Dayot Upamecano. Hosté od 50. minuty dohrávali bez vyloučeného Deyoraise Zeefuika, jenž dostal druhou žlutou kartu. Domácí dokonali obrat z pokutového kopu, který v 77. minutě proměnil Marcel Sabitzer.

"Je to teď samozřejmě těžké, protože mužstvo skutečně tvrdě dřelo. Musíme zůstat pozitivní. V útoku jsme měli pár dobrých věcí, zvlášť v přechodové fázi se nám dařilo. Náš první gól byl prvotřídní," citoval Daridu klubový web.

Velkou roli podle něj sehrála červená karta. "Předtím, než ji můžu posoudit, se na ni musím doma podívat. Je těžké ji teď komentovat. Vzadu jsme působili soudržně, obrana stála pevně pohromadě a dobře jsme bránili. Lipsku jsme to ztížili. Na tomto výkonu musíme stavět," prohlásil třicetiletý český reprezentant.

Hertha klesla na 15. místo. Darida však věří, že zlepšení přijde. "Pochopitelně bychom se raději nacházeli v tabulce výš, pořád ale zbývá spousta zápasů, takže nemůžeme být příliš negativní. V tréninku si vedeme hodně dobře. Pokud v tom budeme pokračovat, body přijdou," uvedl někdejší hráč Plzně a Freiburgu.

Reklama

Související témata: