Hlavní obsah

Ibra je neuvěřitelný! Redukovaná výprava Sparty mu letí vstříc

Tak jen pojď, Sparto. Máme svého Zlatana v ráži, už se na tebe moc těší... Fotbalisté AC Milán jdou do čtvrtečního duelu Evropské ligy na San Siru jako jasní favorité. Vedou italskou ligu a do skupiny H vstoupili výhrou na Celtiku, zatímco Letenští minulý týden doma podlehli Lille. Redukovaná výprava Sparty se do Milána vydává ve středu dopoledne.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Zlatan Ibrahimovic potvrzuje v AC Milán i v 39 letech pověst kanonýra.

Článek

Letenští mají nachystaný osvědčený speciál. Jenže zatímco za normálních podmínek by bylo na palubě 190 lidí, tentokrát jich bude jen šedesát, aby se mohli rozsadit v patřičných vzdálenostech...

„Obvykle s námi cestují také zástupci našich partnerů, novináři. Teď jsme museli výpravu omezit pouze na hráče, realizační tým a nejnutnější počet zaměstnanců klubu," avizuje Ondřej Kasík, ředitel komunikace Sparty.

Všichni jsou negativně otestovaní na covid-19, klub zatím nemá signály, že by testování požadovali ještě Italové v místě utkání. „Máme testy od certifikované laboratoře, která spolupracuje s UEFA. Výsledky se ukládají do její databáze," vysvětluje Kasík.

Sparťané si v Miláně dovolí možná tak vycházku do parku. Jinak se budou pohybovat výhradně po ose letiště - hotel - stadion, jak jsou ostatně v posledních měsících už zvyklí.

San Siro zůstane prázdné

Také situace v Itálii se zhoršuje. Hrát se proto bude bez diváků, na San Siro se nedostane ani původně povolených tisíc fanoušků.

Sparta měla minulý týden před prvním duelem Evropské ligy s Lille (1:4) velké problémy s marodkou, navíc ještě přišla o vyloučeného Krejčího mladšího. Bude doufat, že aspoň klíčový stoper Čelůstka by se mohl dát pro bitvu s Rossoneri do pořádku.

Pro případ nouze budou znovu nachystaní mladíci z takzvaného B-listu, tedy odchovanci, kteří od 15. roku věku působí v klubu bez přestávky aspoň po dobu dvou let.

V nastavení utkání s Lille si zahrál sedmnáctiletý stoper Martin Vitík, který tak paradoxně premiéru v áčku prožil rovnou v Evropské lize, aniž by před ní okusil českou nejvyšší soutěž.

Kanonýr příkladem pro všechny

Vysoce favorizovaný AC Milán naopak táhne slavný mazák. Již devětatřicetiletý švédský útočník Zlatan Ibrahimovic se pod pondělní remízu 3:3 s AS Řím opět výrazně podepsal.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Zlatan Ibrahimovic (vlevo) z AC Milán a Stefan de Vrij z Interu.

Kanonýr se po návratu na hřiště po prodělání covidu trefil stejně jako v derby s Interem dvakrát a má v ligové sezoně bilanci dvou gólů na zápas. V prvním kole totiž vstřelil dvě branky i Boloni.

„Ibra je příkladem pro nás všechny. Co předvádí na hřišti, je neuvěřitelné. Jsem moc rád, že opět skóroval. Zklamaný jsem ale z toho, že jsme přesto nevyhráli," řekl portugalský záložník Rafael Leao televizi Sky Sport.

Rossoneri přišli remízou o první body, tabulku Serie A nicméně nadále vedou.

Reklama

Související témata: