Hlavní obsah

Fanoušků ubylo, slavnostní atmosféra na legendární trati ve Spa zůstala

Jezdci týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra Libor Dvořáček s Kurtem Wagnerem vybojovali v belgickém Spa-Francorchamps poháry za dvě třetí místa. Michal Makeš zakončil premiérovou sezonu v TCR Eastern Europe nádherným soubojem o třetí místo.

Foto: Buggyra media

Libor Dvořáček s Kurtem Wagnerem vybojovali v belgickém Spa-Francorchamps poháry za dvě třetí místa.

Článek

Sezona spěje ke konci. Na legendární trati ve Spa se uskutečnil předposlední podnik letošního ročníku Lamborghini SuperTrofeo Europe v jehož rámci zasahují do bojů v LB Cupu také jezdci brněnského týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra Libor Dvořáček a Kurt Wagner.

„Nikdo z nás nevěděl, jaké letošní Spa bude. V minulosti to byl vždy velký svátek a na tribunách kolem trati se tísnilo více než sto tisíc diváků. Letos jich bylo o poznání méně, stejně tak jako aut v paddocku. Pořadatelům se však i přes všechny koronavirové opatření podařilo uspořádat pěkný víkend s příjemnou a až slavnostní atmosférou," líčí týmový manažer Jiří Mičánek jr. po návratu z Belgie.

„Kurt s Liborem našli v LB Cupu již své tempo, což potvrdili i teď, kdy po konstantním výkonu získali další body a poháry za třetí místa. Výsledek, se kterým můžeme být určitě spokojeni. Teď nás čeká opět krátká pauza a pak již jen závěrečný podnik na Paul Ricard, kam věřím pojedeme již v plné sestavě," dodává Jiří Mičánek.

Malé vítězství velkým příslibem

Neméně důležitý boj se odehrával i v Maďarsku na Hungaroringu, kde týmový junior Michal Makeš bojoval o konečné umístění v poháru TCR Eastern Europe.

„V úvodu víkendu jsme zkoušeli nejrůznější nastavení, protože zatímco předpověď na sobotu slibovala zataženou oblohu, tak v neděli jsme již čekali regulérní déšť, který má Michal opravdu rád. Výsledek prvního závodu ovlivnily dodatečné penalizace od sportovních komisařů. Michal projel cílem na šestém místě, nicméně zmíněné penalizace jej odsunuly až na místo osmé," hodnotí jeho počínání Tomáš Mičánek, bratr Jiřího Mičánka.

„Vše si tak vynahradil až v nedělním deštivém závodě, kdy skvěle zabojoval a z šestého místa na roštu se probojoval až na třetí místo v cíli. Rád bych vyzdvihl jeho souboj s veteránem Milovanem Vesničem právě o třetí místo. Pěkná podívaná trvala několik kol. Michal malým vítězstvím jasně prokázal, že mu voda velice svědčí a že pro příští sezonu s ním již musí soupeři naplno počítat," dodává.

Reklama

Související témata: