Hlavní obsah

Uzávěra ve Francii se profesionálního sportu nedotkne

Profesionální sport ve Francii bude navzdory ve středu vyhlášeným celoplošným karanténním opatřením pokračovat. Mimo jiné se tak bude moci od pondělí hrát mužský tenisový turnaj Masters v pařížské hale Bercy.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Kylian Mbappé z PSG při zápase s Nimes. Ilustrační foto.

Článek

"Profesionální sportovci budou moci nadále trénovat. Také se budou moci účastnit soutěží, neboť cestování z pracovních důvodů je povoleno," uvedla dnes ministryně sportu Roxana Maracineanuová.

Organizátoři pařížského turnaje v reakci na zpřísnění opatření uvedli, že tribuny haly zůstanou prázdné. Původně po vzoru nedávného Roland Garros počítali s tisícovkou diváků denně. Sobotní finále ragbyového turnaje Six Nations mezi Francií a Irskem bylo už před prázdným hledištěm Stade de France plánováno dříve.

Francouzský prezident Emmanuel Macron ve středu večer vyhlásil kvůli druhé vlně koronavirové pandemie celonárodní uzávěru do 1. prosince. Na rozdíl od jarního lockdownu jím ale nebudou profesionální sportovci tolik postiženi. Tehdy byly kompletně zastaveny tréninky i soutěže, sportovci směli trénovat jen doma a v dubnu byla předčasně ukončena přerušená sezona první fotbalové ligy.

V Česku se sportovní život zastavil po koronavirových opatřeních vlády v pondělí 12. října. Výjimku dostaly pouze mezinárodní akce jako zápasy fotbalové Evropské ligy či ženský tenisový turnaj v Ostravě.

Reklama

Související témata: