Hlavní obsah

Vysoká škola fotbalu! Přijeli jsme jak žáčci, zlobí se Nguyen po pětigólovém přídělu

Bělehrad/Liberec

Celkem pětkrát lovil míč z vlastní sítě, a to hrdina Liberce z prvního kola s Gentem Filip Nguyen ještě několika skvělými zákroky český tým na hřišti Crvene zvezdy Bělehrad podržel. Slovan ve druhém kole základní skupiny Evropské ligy přesto padl vysoko 1:5.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

El Fardou Ben Nabouhane z CZ Bělehrad otevírá skóre zápasu s Libercem.

Článek
Fotogalerie

Jak vysokou prohru nesete?

Nejen pro mě, ale i pro kluky to byla vysoká škola fotbalu. Přijeli jsme sem jak žáčci. Dokázali potrestat každou naši chybu. Veškeré štěstí jsme si asi vybrali minulý zápas s Gentem. Tentokrát mi přišlo, že jim tam spadlo skoro všechno.

Jak velkou facku tedy vysoká prohra po úvodní výhře představuje?

Jsou to zkušenosti, které bychom měli v dalších zápasech zužitkovat. Z každé prohry se musíme poučit, aby se to příště neopakovalo. Nesmíme však věšet hlavu. Pro spoustu z nás to byl teprve druhý zápas v Evropské lize, takže se asi nedalo čekat, že budeme všechno vyhrávat a neustále bodovat.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Liberecký Jan Matoušek střílí gól proti CZ Bělehrad. Pohříchu byl jediný...

Co stalo s obranou?

Kdybychom věděli, odstraníme to... Měli jsme i smůlu. Ale soupeř byl jasně lepší, přehrál nás, spadlo mu tam snad všechno. Obrannou fázi musíme potrénovat a zapracovat na sehranosti.

Kdy se zápas zlomil?

Myslím, že rozhodla šance z trestňáku za stavu 1:3. Kamsa to dobře kopnul, jejich gólman to ještě líp chytil, a nás to zlomilo. Kdybychom dali na 2:3, byl by to podle mě ještě otevřený zápas. Když jsme snížili na 1:2, v poločase jsme si říkali, že se nemusíme nikam hnát a šance určitě přijdou, a ještě jeden gól třeba přidáme. Ovšem s tím, že nesmíme inkasovat, což se nám nepovedlo. Už v páté minutě druhého poločasu jsme po nějakých odrazech inkasovali potřetí. I tak jsme nějaké šance měli, škoda toho trestňáku. To nás zlomilo. Pak už to bylo 1:4, 1:5 a bylo vymalováno.

Projevila se i nerozehranost kvůli tomu, že česká liga na rozdíl od té srbské stojí?

Samozřejmě, je to nepříjemnost. Všude ligy běží, i když koronavirus je na celém světě, ale jen u nás se nehraje. Určitě je to pro nás velká nevýhoda.

Foto: Novak Djurovic, Reuters

Liberecký Mohamed Tijani (vlevo) vedle Diega Falcinelliho z CZ Bělehrad.

Po prohře Gentu máte stejně bodů jako Bělehrad, Gent je bez bodu. Cítíte stále šanci na postup?

Samozřejmě, kdybychom ji necítili, zbylé zápasy ani nemusíme hrát. Teď jedeme do Hoffenheimu a pak máme dva zápasy doma. To bude klíčové. Crvena zvezda přijede k nám, což bude důležitý zápas, stejně jako potom v Gentu

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články