Hlavní obsah

Hrdina Olayinka dohrál se zlomeným nosem. West Ham by za něho musel pořádně zaplatit, reagoval kouč na zájem z Ostrovů

Pro celý slávistický národ se stal Peter Olayinka hrdinou. „Pro mě tedy jednoznačně. A tím největším,“ přidával se okamžitě k superlativům snášejícím se na nigerijského legionáře trenér Pražanů Jindřich Trpišovský. Aby ne, když střídající Olayinka dvě minuty po příchodu na hřiště zařídil svou rychlostí a tahem na bránu penaltu. A nikterak ho nerozhodilo, že ji Stanciu neproměnil. Deset minut před koncem odvážnou hlavičkou rozhodl o výhře nad Leverkusenem.

Hrdina, typ hráče, jakého mužstvo potřebuje, chválí Petera Olayinku Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek
Fotogalerie

Potřebujeme, aby se hráči naučili převzít role po těch, co z týmu odešli, ví Jindřich Trpišovský

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ibrahimovic se zapojil do kampaně na boj proti pandemii

Neproměněná penalta? Dnes ta mentalita byla správná, takže jsme to překonali, říkají slávisté

Hrdina, typ hráče, jakého mužstvo potřebuje, chválí Petera Olayinku Jindřich Trpišovský

„A to všechno poté, co prodělal onemocnění koronavirem, což na něm zanechalo stopy, takže se na základní sestavu necítil. A hrdinou je pro mě o to větším, že dohrával utkání se zlomeným nosem a na pravém beku k tomu," připomínal kouč Slavie, co všechno hrdina Olayinka zvládl.

Právě při náběhu na rohový kop a hlavičce znamenající pro Slavii tolik důležitou výhru a tři body do tabulky základní skupiny Evropské ligy přišel Olayinka ke zlomenému nosu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Peter Olayinka (třetí zleva) střílí hlavou vítězný gól Slavie v utkání Evropské ligy proti Leverkusenu.

„Za cenu vlastního zranění dal gól a i se zlomeným nosem zápas dohrál. A na místě pravého obránce, když jsem musel vystřídat vyčerpaného Lukáše Masopusta, kterého braly křeče," připomínal Trpišovský, co všechno žolík, kterého tasil po hodině hry, pro mužstvo a výhru udělal.

„Hrdina, typ hráče, jakého mužstvo potřebuje. Zvlášť po odchodech Součka, Coufala a Škody, kteří měli podobnou mentalitu jako on. Chce uspět za každou cenu, obětovat se pro tým a co nejvíc pomoct. Má prostě vlastnosti, které nám momentálně v některých fázích chybí," kvitoval přínos Olayinky.

„Hráč, na něhož se mohu stoprocentně spolehnout. Teď ovšem potřebuju, aby se k němu přidávali další."

Trpišovskému přes euforii z výhry nad Leverkusenem neušlo, že na sociálních sítích už začali fanoušci West Hamu vtipkovat, že po Součkovi a Coufalovi je Olayinka dalším hráčem Slavie, na kterého by se měli Kladiváři zaměřit a přivést ho za La Manche.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

V souboji (zleva) Oscar ze Slavie a Jonathan Tah z Bayeru.

„Bylo by sice hezké, kdyby se další slávistický hráč objevil v Premier League. Moc by si to zasloužil, ale doufám, že export na Ostrovy na nějakou dobu skončil. Ale hlavně by si musel West Ham připravit hodně peněz a pořádně zaplatit," reagoval kouč Slavie na tyto zmínky.

„Naši hráči podávají v Anglii špičkové výkony a nemohou proto odcházet za šest milionů eur," dodal.

Reklama