Hlavní obsah

Stanciu při exekuci selhal. Po návratu z reprezentace není v pohodě, přiznal kouč Slavie

Praha

Mohl se stát slávistickým spasitelem. Vykupitelem ze střelecké trýzně, které jeho mužstvo v duelu Evropské ligy s oslabeným Leverkusenem hrajícím od 22. minuty bez vyloučeného Bellarabiho prožívalo. Měl možnost nechat zapomenout na nepřesvědčivé výkony, které na podzim v dresu českého mistra podává. Penalta nařízená skotským sudím poté, co hostující gólman Hradecky poslal k zemi dravého Olayinku, k tomu rumunského legionáře přímo vybízela. Jenže Nicolae Stanciu při exekuci selhal.

Neproměněná penalta? Dnes ta mentalita byla správná, takže jsme to překonali, říkají slávistéVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek
Fotogalerie

„Pořadí exekutorů bylo samozřejmě jiné, protože Nico nefiguroval v základní sestavě. Ale v tu chvíli byl na hřišti, a protože posledně v Ostravě v nelehké situaci penaltu proměnil, nebyl důvod něco měnit," narážel trenér Slavie Jindřich Trpišovský na říjnový ligový zápas proti Baníku, kdy Stanciu pokutovým kopem proměněným v 69. minutě rozhodl o výhře svého týmu.

Tentokrát ale roli nezvládl. Brankář Leverkusenu Lukas Hradecky směr jeho střely vystihl a míč vyrazil, aby si následně poradil i s dorážkou, o kterou se rumunský legionář pokusil.

Hrdina, typ hráče, jakého mužstvo potřebuje, chválí Petera Olayinku Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

Nepomohlo, že slávistický kouč odešel v duchu svých zvyklostí do tunelu vedoucího do útrob stadionu a na penaltu se nedíval. Střela byla až příliš signalizovaná a špatně cílená, než aby Stanciu uspěl.

„Vrátil se ze srazu rumunské reprezentace, za kterou odehrál tři zápasy, a není v pohodě. I proto ani v prvním zápase Evropské ligy v Izraeli nenastoupil v základní sestavě. Je na něm patrné, že není v dobrém rozpoložení, což sám cítí. Ani běžecky na tom není dobře," vysvětloval Trpišovský trýzeň, kterou Stanciu prožívá.

„Není sám, i ostatní hráči, kteří se vrátili z reprezentačního srazu, jsou na tom podobně. Potřebujeme proto reprezentanty zase dostat do patřičné provozní teploty. I Nica. Naším úkolem bude dát ho dohromady a nastartovat, protože ho samozřejmě potřebujeme," dodával.

Přitom ale jedno neodmyslitelné plus na obranu Stanciua našel. „I když nehraje dobře, proti Beer Ševě vymyslel jediný gól, který jsme dali, a i proti Leverkusenu se pod vítěznou branku podepsal asistencí. Když prostě dáme branku, má v ní prsty on," zakončil kouč Slavie.

Reklama