Hlavní obsah

Gól na San Siru zůstane unikátní vzpomínkou. Ani Čelůstka Spartu nespasil

Zranění ve Skotsku v dresu národního týmu ho připravilo o úvodní duel Evropské ligy. Na porážku s Lille se šéf obrany fotbalové Sparty mohl jen dívat. Vzhledem ke kalvárii stoperů se trenér Pražanů Kotal modlil, aby se reprezentant dal rychle do pořádku. Ondřej Čelůstka v Miláně proti AC opravdu nastoupil, spasitelem se však nestal. Letenští znovu prohráli o tři góly, ve skupině H jako jediní trčí bez bodu a se skóre 1:7... „Budeme se snažit zkušenosti z prvních dvou zápasů uplatnit,“ říká Čelůstka.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Zlatan Ibrahimovic z AC Milán vyskočil nad sparťana Ondřeje Čelůstku.

Článek
Fotogalerie

Tak tady jsem skolil Inter Milán, mohl se zasnít, když si před duelem s Rossoneri fotil slavné San Siro, které tentokrát zelo prázdnotou.

Před devíti lety jinak žilo. A právě Ondřej Čelůstka ho šokoval. Jeho Trabzonspor se místo potrestaného Fenerbahce narychlo dostal do Ligy mistrů. A hned v prvním kole český obránce zazářil. V Miláně skolil Inter!

Čtvrt hodiny před koncem trefil Halil Antiltop břevno, Čelůstka poslal odražený míč do sítě a zajistil senzační výhru 1:0.

Čtvrteční duel v dresu Sparty se devět let starému zážitku nepřiblížil ani v nejmenším. Letenští na něj budou chtít naopak co nejdříve zapomenout.

„Od začátku jsme věděli, že zápas bude náročný, bohužel... Všechny nás výsledek mrzí, dal se udělat lepší," hodnotí Čelůstka porážku 0:3 pro klubovou televizi.

Druhý gól je dorazil

Sparta znovu vyprodukovala fatální hrubky. První gól naservíroval soupeři Lischka, před druhým se zase při centru nedohodli právě Čelůstka s brankářem Hečou. A bylo po nadějích.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Sparťan David Lischka (vlevo) se snaží zastavit Brahima Diaze z AC Milán.

„Škoda, že jsme je individuální chybou nechali otevřít skóre, ale to se stává. Do přestávky jsme s nimi hráli ještě otevřeně, i začátek druhé půle byl podle mě v pohodě, než jsme dostali druhou branku. Potom se na vývoj už blbě reagovalo," popisuje 31letý obránce.

„Teď máme další velkou zkušenost s velkým pohárovým zápasem, musíme si vzít ponaučení, nějaká pozitiva. Podíváme se na to ještě jednou a budeme se snažit v příštích zápasech zkušenosti z prvních dvou zápasů uplatnit," slibuje Čelůstka.

Příští týden nastoupí Sparta v Glasgow proti Celtiku. A už bude muset zabrat.

Reklama

Související témata: