Hlavní obsah

Děkujeme, ale zájem už nemáme. Český reprezentant po necelém měsíci ve Švýcarsku končí

Původně s celkem SC Rapperswil-Jona podepsal na začátku října měsíční smlouvu s tím, že pokud přijde odpovídající nabídka z NHL, může se do zámoří okamžitě vrátit. Zároveň ale existovala varianta prodloužení smlouvy ve švýcarském klubu. Tahle možnost ale nyní padla. Rapperswil na svých oficiálních stránkách oznámil, že se vzdal možnosti podepsat s českým útočníkem Vladimírem Sobotkou nový kontrakt.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Sobotka během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Třiatřicetiletý účastník třech MS a SP 2016 strávil poslední dvě sezony v Buffalu v NHL, letos v říjnu se ale stal volným hráčem. Nového angažmá ve slavné lize se dosud nedočkal, proto souhlasil s podpisem krátkodobé smlouvy s Rapperswilem.

Za něj Sobotka odehrál čtyři zápasy, v nichž si připsal dvě asistence. Další utkání ani kanadské body ale nepřidá. „Rádi bychom poděkovali Vladimíru Sobotkovi za jeho odhodlání a přejeme mu vše nejlepší na jeho budoucí cestě," uvedl klub, v němž působí i další čeští útočníci Roman Červenka a Lukáš Lhoták.

V minulém týdnu všichni hráči a realizační tým klubu nastoupili do karantény kvůli covidu-19. Rapperswil měl pět nakažených osob, z toho tři hokejisty. Podle klubovému webu nesmí hrát do 4. listopadu.

Reklama

Související témata: