Hlavní obsah

Hekele: Mám čisté svědomí, proti nařčení z dopingu se budu bránit

Praha

Úřadující mistr republiky v cyklokrosu Emil Hekele, který čelí podezření z dopingu, odmítá jakékoli porušení antidopingových pravidel. V prohlášení, které třiačtyřicetiletý závodník dnes zaslal ČTK, zdůraznil množství kontrol, jimiž za poslední sezony prošel.

Foto: Michal Červený

Emil Hekele na trati mistrovství republiky v Hlinsku.

Článek

Informace o podezření Hekeleho z užití zakázaných látek se objevily před dvěma týdny. V současnosti zkušený cyklokrosař stále čeká na výsledek analýzy vzorku B, o niž požádal s vírou, že popře prvotní výsledek kontroly. "Mám opravdu čisté svědomí, i proto tvrdě trénuji dál a jsem připraven bojovat o očištění svého jména," uvedl Hekele.

Nález se vztahuje k reprezentačnímu soustředění cyklokrosařů z 9. září. "Podrobil jsem se mimosoutěžní antidopingové kontrole. V letošním roce jsem byl testován celkově již popáté. Mimo jiné mě komisaři v tomto roce navštívili dokonce i u mě doma," uvedl Hekele.

"V posledních třech letech jsem celkem pravidelně vybírán na antidopingovou kontrolu," konstatoval Hekele, který v lednu překvapivě poprvé v kariéře vyhrál mistrovství republiky v Jičíně. "Titul mistra jsem získal po zúročení předešlých sezon a tvrdé přípravě ve skromných podmínkách, jak je mým zvykem. Během celé té (předchozí) sezony jsem byl kontrolován celkem pětkrát. Předloni čtyřikrát," uvedl Hekele.

Foto: archiv Ilony Burgrové

Burgrová vysvětluje mladým sportovcům nebezpečí dopingu

Dal najevo údiv, proč je testován tak často. "Možná kvůli věku? Možná kvůli výsledkům v mém věku? Možná se někomu nelíbím? Možná vše dohromady? Odpověď na tyto otázky neznám. Co však vím zcela jistě, že jsem se těchto kontrol nikdy neobával. O to větší šok pro mě byla zpráva, že právě odběr vzorku A z letošního reprezentačního soustředění je pozitivní," napsal.

Mrzí ho, že jeho nařčení z dopingu poškozuje obraz cyklokrosu. "Budu se proti tomuto nařčení bránit. Každopádně bych byl blázen, kdybych hazardoval se svým jménem, důvěrou mých partnerů i fanoušků. Nikdy jsem neměl nekalé praktiky zapotřebí a ve svém věku již vůbec ne," uvedl Hekele.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články