Hlavní obsah

Všech 681 koronavirových testů na Vueltě bylo negativních

Praha

Ani druhé kolo testování během Vuelty nepřineslo ve volném dnu mezi cyklisty a členy týmů žádný pozitivní nález na koronavirus. Španělská Grand Tour vstoupila do závěrečného třetího týdne a v neděli vyvrcholí dojezdem do Madridu.

Foto: Fabio Ferrari, ČTK/AP

Ani druhé kolo testování na Vueltě nepřineslo žádný pozitivní nález na koronavirus (ilustrační foto)

Článek

Mezinárodní cyklistická unie uvedla, že během volného pondělka bylo provedeno 681 testů. Z toho 528 členů týmů a zbývajících 153 mezi lidmi podílejícími se na organizaci Vuelty.

Celkem byla v rámci závodu čtyři masová testování. První mezi všemi akreditovanými účastníky včetně médií ještě před jejich příjezdem na akci a druhé těsně před startem závodu už na místě. O start na Vueltě přišel kvůli pozitivnímu testu týden před začátkem jezdec Cofidisu Jesús Herrada a po druhém kole testů museli závod opustit nakažení členové týmů Sunweb a Bahrajn-McLaren.

Minulý měsíc na Giru d'Italia se objevila infekce v několika týmech a dvě stáje dokonce ze závodu odstoupily. Panovala obava, aby se vůbec závod dokončil.

Vuelta dnes po druhém volném pondělku pokračuje individuální časovkou na 33,7 km v Galicii. Průběžné pořadí vede Ekvádorec Richard Carapaz o deset sekund před obhájcem prvenství Primožem Rogličem ze Slovinska.

Reklama