Hlavní obsah

Lennon: Pro oslabenou Spartu máme sympatie. Jarošíkovi kouč Celtiku volat nebude

Glasgow/Praha

Čtvrtá Sparta nula bodů, třetí Celtic jeden. Čtvrteční soupeři zatím uzavírají tabulku skupiny H fotbalové Evropské ligy a jejich vzájemný duel v Glasgow je pro oba poslední nadějí, jak chytit s AC Milán a Lille krok. „Další ztrátu už si dovolit nemůžeme. Pokud chceme myslet na postup, musíme Spartu doma porazit,“ poukázal během online tiskové konference před zápasem Neil Lennon, trenér Celtiku.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Trenér Celtiku Neil Lennon před zápasem s AC Milán.

Článek
Fotogalerie

Jak zápas ovlivní, že Spartě kvůli zranění a zřejmě i nákaze chybí několik hráčů?

Soupeř bude ve složité situaci, může mít problémy. My všichni jsme negativní, testovaní jsme byli včera. Sami jsme si něčím podobným kvůli covidu prošli. Máme pro Spartu v její situaci sympatie, soucítíme s ní.

Soupeř má problémy, což vás staví do role favorita.

Takhle neuvažujeme, soustředíme se na svůj výkon. Při pohledu na tabulku je jasné, že potřebujeme dobrý výsledek. Nic nepodceníme, protože od Sparty nic nedostaneme zadarmo.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Hráči Celtiku před zápasm s Lille.

Pokud jde o postup, počítáte, že Spartu potřebujete porazit v obou zápasech?

Máme zatím jeden bod z šesti možných, takže je co dohánět. Zkusíme získat maximum bodů ze zápasů se Spartou. Když ne, bereme aspoň čtyři, ale je důležité doma vyhrát. Stejně pak budeme potřebovat bodovat i s AC Milán a Lille, což můžeme dokázat. Každopádně musíme začít čtvrteční výhrou nad Spartou.

Je pro vás výhoda, že Sparta při přerušení české soutěže za poslední měsíc odehrála jen dvě utkání v Evropské lize?

Pro Spartu je nedostatek zápasů problém, z tréninků a dvou zápasů nenaberete dostatek kondice a rytmu. My hrajeme dál a máme tak situaci snazší, pro Spartu musí být složité najít nějakou konzistenci ve výkonech. Navíc když pořád přicházejí o hráče. Ale pořád se jedná o velmi dobrý tým, respektujeme je.

Vaším spoluhráčem v Celtiku býval i exsparťan Jiří Jarošík. Když je teď sestava Sparty méně čitelná, požádáte ho o nějaké doplňující informace?

Hodně zápasů Sparty jsme viděli. Oba v Evropské lize i některé další. Nebudu tedy asi Jiřího žádat o rady. Máme dost vlastních informací k analyzování, abychom našli silné a slabé stránky hráčů, kteří sem přijeli.

Reklama

Související témata: