Hlavní obsah

Jeden z nejhorších výkonů, co jsem v Celtiku, běsní Lennon. Hráče si podá

Utrpěli dokonalý šok. Za jeden z nejhorších výkonů během obou působení v Celtiku označuje trenér Neil Lennon debakl skotského celku v Evropské lize s fotbalisty Sparty. Jeho výběr ve čtvrtek doma s Pražany prohrál 1:4 a podle devětačtyřicetiletého kouče pravděpodobně přišel o šanci na postup ze skupiny.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Neil Lennon nemohl být s výkonem svého týmu spokojený

Článek

Je rozlícený na nejvyšší mez. V minulosti mužstvo nejednou hájil, po trpkém debaklu si ovšem hráče náležitě podá.

„Můžu vám zaručit, že to byl bod zlomu. Už se nebude opakovat," cituje server BBC kouče Neila Lennona. „Hráči moc dobře vědí, že takový výkon nemůžu jen tak přejít. Ani je teď nemůžu bránit," láteří severoirský trenér.

Glasgowský celek po třiceti letech prohrál tři domácí zápasy za sebou a v Evropské lize utrpěl tři domácí porážky vůbec poprvé. „Ano, byla to ostudná prohra," neskrývá Lennon.

„Obrovské zklamání. Nedovedu si vysvětlit, odkud se takový výkon vzal. Přitom jsme do utkání vstoupili celkem dobře. Pak jsme se z nějakého důvodu roztrhali a ztratili klid," žehrá kouč na klubovém webu.

„Chybělo nám odhodlání, hlad. Musíme přístup rychle změnit. Hráči se musejí zamyslet, protože něco takového není v klubu, jako je Celtic, možné," hřímá Lennon. „Jeden z nejhorších výkonů, které jsem v Celtiku jako trenér zažil," přiznává kouč, který v klubu působí od loňska a předtím ho vedl v letech 2010 až 2014.

Potřebují okamžitou reakci

„Ale zažil jsem horší situace. Teď to vypadá jako obrovský problém, protože je aktuální a čerstvý, ale už jsem zažil horší okamžiky. Porážku můžeme napravit velmi rychle a jsem přesvědčený, že se mi to podaří vyřešit během pár dní. Musíme být pokornější, a ještě víc dřít v tréninku," dodává Lennon.

Foto: Andrew Milligan, ČTK/AP

Florin Nita v zápase proti Celtiku Glasgow

Jisté je, že mužstvo bude v nedělním ligovém duelu na půdě Motherwellu pod tlakem.

„O víkendu potřebujeme okamžitou a jednoznačnou reakci. Rozhodně musíme změnit směr. Proti Aberdeenu jsme zahráli dobře a postoupili do finále poháru, výkon proti Spartě byl ale zoufalý," kroutí kouč hlavou.

Pokud jde o skupinu H v Evropské lize, Celtic je po třech kolech s jedním bodem v tabulce poslední, třetí je Sparta se třemi body. Postupové příčky patří se sedmi body vedoucímu Lille a druhý je s šesti AC Milán.

„Pravděpodobně jsme přišli o šanci na postup. V dalším zápase si proto musíme alespoň napravit reputaci," žádá Lennon, jehož celek se po reprezentační přestávce představí v Praze na Letné.

„Musíme se soustředit na ligu a pak na pohárové soutěže, když přijdou, ale o víkendu potřebujeme jednoznačnou reakci," dává hráčům nůž na krk.

Reklama

Související témata: