Hlavní obsah

Liga je zpátky! Fotbal dostal vytouženou výjimku pro konání utkání profesionálních soutěží

Praha
Aktualizováno

Podmínky budou znovu přísné, fotbalová liga se nicméně zase rozběhne. Ligová fotbalová asociace (LFA) obdržela výjimku pro konání utkání profesionálních soutěží. Ministerstvo zdravotnictví svolilo k obnovení obou nejvyšších lig již o tomto víkendu. Za velmi striktních podmínek se může již v pátek zápasem Jablonce proti Brnu rozehrát Fortuna liga a během dalších dní potom na něj naváží další duely sedmého kola nejen nejvyšší soutěže, ale i Fortuna Národní ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Ladislav Krejčí se snaží zastavit slávistu Lukáše Masopusta.

Článek

Potrvzení od hygieny očekávali v průběhui čtvrtka. Restart byl nakonec oficiálně potvrzen až ráno v den prvního duelu Jablonce s Brnem.

Ligová fotbalová asociace zdůrazňuje, že velmi stála o možnost rozjet sezonu po nucené měsíční pauze ještě před reprezentační přestávkou.

„Jednání se zástupci ministerstva zdravotnictví a s hlavní hygieničkou byla konstruktivní a jsem rád, že jsme našli řešení, za jakých podmínek jsme schopni se znovu vrátit k mistrovským zápasům," kvituje Dušan Svoboda, předseda ligového výboru.

V nové verzi Protokolu opatření se bude mimo jiné hovořit o povinnosti testování nejdříve 48 hodin před výkopem metodou PCR.

„Je to kratší doba, než kterou jsme aplikovali v předchozích obdobích, a především hostujícím týmům může způsobit logistické potíže. Přesto ale věřím, že i toto kluby zvládnou. Jsme především rádi, že můžeme po měsíci znovu hrát zápasy, za což patří velký dík paní hlavní hygieničce, panu ministrovi i všem osobám na ministerstvu, které se na povolení pro fotbal podílely," dodává Svoboda.

V obou nejvyšších soutěžích se tedy mohou uskutečnit utkání 7. kola v termínech, jak je LFA určila již v úterý. Hned v neděli tak dojde na duel Plzeň - Sparta, jeden z očekávaných šlágrů podzimu.

Program 7. ligového kola
Pátek 6. listopadu
18:00 Jablonec - Brno (ČT sport)
Sobota 7. listopadu
14:00 Pardubice - Opava
16:00 České Budějovice - Zlín
16:00 Slovácko - Olomouc
18:15 Příbram - Ostrava
Neděle 8. listopadu
14:00 Karviná - Bohemians
14:00 Teplice - Liberec
16:00 Slavia - Mladá Boleslav
18:15 Plzeň - Sparta
Program 7. kola druhé ligy
Sobota 7. listopadu
14:00 Ústí nad Labem - Viktoria Žižkov
14:00 Líšeň - Chrudim
14:00 Třinec - Hradec Králové
14:00 Prostějov - Vyšehrad
Neděle 8. listopadu
10:15 Dukla Praha - Jihlava
11:00 Blansko - Táborsko
14:00 Varnsdorf - Vlašim

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články