Hlavní obsah

Nadal vyřadil krajana a Schwartzmanovi zajistil Turnaj mistrů

Paříž
Aktualizováno

Španělský tenista Rafael Nadal otočil na turnaji v Paříži čtvrtfinálový zápas s krajanem Pablem Carreňem a udržel si naději na zisk titulu, který mu ve sbírce chybí. Zároveň tak zajistil Diegu Schwartzmanovi premiérový start na Turnaji mistrů. Argentinec, jenž prohrál s Rusem Daniilem Medveděvem, totiž mohl o místo na finálové akci sezony přijít jen v případě, že by Carreňo v hale Bercy získal titul.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Rafael Nadal na turnaji v Paříži.

Článek

Schwartzman mohl bez ohledu na ostatní výsledky získat jistotu účasti v Londýně, pokud by postoupil do semifinále. S třetím nasazeným Medveděvem ale ve čtvrtfinále prohrál 3:6, 1:6. Musel tak čekat na výsledek Carreňova duelu.

Ten proti Nadalovi začal lépe a za 42 minut získal první set 6:4. Hned v úvodním gamu druhého dějství si pak navíc vypracoval další tři brejkboly, turnajová jednička ale další ztrátu nedopustila. V závěru vyrovnané sady naopak Nadal ve 12. gamu udeřil a v rozhodujícím setu soupeře dalšími dvěma brejky zlomil.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Španělský tenista Rafael Nadal po výhře nad krajanem Felicianem Lópezem oslavil v Paříži jubilejní tisící vítězství na okruhu ATP.

Dvacetinásobný grandslamový šampion porazil Carreňa i v sedmém vzájemném zápase a dál v Paříži míří za ziskem titulu. V hale Bercy je jeho dosavadním maximem finálová účast z roku 2007.

Tenisový turnaj mužů v Paříži (tvrdý povrch, dotace 3 732 680 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (1-Šp.) - Carreňo (9-Šp.) 4:6, 7:5, 6:1
Medveděv (3-Rus.) - Schwartzman (6-Arg.) 6:3, 6:1
A. Zverev (4-Něm.) - Wawrinka (12-Švýc.) 6:3, 7:6 (7:1)
Raonic (10-Kan.) - Humbert (Fr.) 6:3, 3:6, 7:6 (9:7).

Reklama

Související témata: