Hlavní obsah

Budějovice - Zlín 1:2Budějovice dál čekají na první výhru v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
42. Javorek 1 : 0
63. Buchta 1 : 1
76. Drame 1 : 2
Záznam online reportáže

České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic v 7. kole první ligy prohráli se Zlínem 1:2. Dynamo dostal do vedení před pauzou Petr Javorek, ale v 63. minutě srovnal Petr Buchta a obrat dokonal v 76. minutě střídající Youba Dramé. Jihočeši dál čekají na první vítězství v ligové sezoně a v neúplné tabulce jsou předposlední. Ševci v nejvyšší soutěži bodovali po předchozích třech porážkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Českých Budějovic Jaroslav Drobný - ilustrační foto

Článek

Oba soupeři začali po koronavirové přestávce opatrně a s výjimkou hlavičky českobudějovického stopera Talověrova bylo utkání dlouho bez šancí. Jihočeši dokázali udeřit těsně před přestávkou. Čolič v souboji přetlačil Procházku a míč se odrazil k nabíhajícímu Javorkovi, který ve 42. minutě nezaváhal.

Zlín po přestávce zvýšil tempo a postupně se stále více tlačil před domácí branku. Naděje Jihočechů dlouho držel brankář Drobný a jednou mu po střele střídajícího Dramého pomohla tyč.

Hosté se za vyšší aktivitu dočkali odměny v 63. minutě. Po rohu prodloužil hlavou míč Poznar na Buchtu, jenž nadvakrát překonal gólmana Drobného.

Následně mohl vedení Budějovicím vrátit Skovajsa, ale ve velké příležitosti trefil jen zlínského brankáře Dostála. O chvíli později naopak podruhé udeřili hosté. Po špatně zahrané útočné standardce se Zlínští dostali do brejku, který v 76. minutě úspěšně zakončil Dramé. V závěru ještě mohl vyrovnat Bassey, ale ani on Dostála nepřekonal. Ševci porazili v lize Budějovice poprvé po pěti duelech.

7. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - Fastav Zlín 1:2 (1:0)
Branky: 42. Javorek - 63. Buchta, 76. Dramé. Rozhodčí: Hrubeš - Dobrovolný, Melichar. ŽK: Čavoš - Janetzký, Buchta. Bez diváků.
Č. Budějovice: Drobný - Čolič (66. Novák), Králik, Talověrov, Skovajsa - Brandner (85. Jánošík), Čavoš, Havelka (79. Bassey), Javorek, Mršič (66. Mészáros) - Van Buren. Trenér: Horejš.
Zlín: Dostál - Cedidla, Buchta, Procházka - Fantiš, Jiráček, Hlinka, Čanturišvili - Jawo (90. Simerský), Poznar, Janetzký (46. Dramé). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: