Hlavní obsah

Zlín - Sparta 4:6Sparta si ve Zlíně připsala pátou výhru v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Köhler 1 : 0
22. Honejsek 2 : 0
23. Kudrna 2 : 1
24. Rousek 2 : 2
25. Köhler 3 : 2
34. Šlahař 4 : 2
36. Tomášek 4 : 3
37. Rousek 4 : 4
58. Řepík 4 : 5
60. Tomášek 4 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty vyhráli v zápase 15. kola extraligy na ledě Zlína 6:4 a popáté za sebou naplno bodovali. Pražané dokázali dvakrát smazat dvoubrankové manko, v 58. minutě pak duel rozhodl v přesilové hře kapitán hostů Michal Řepík. Hned tři hráči se střelecky prosadili dvakrát, na straně domácích Bedřich Köhler, v dresu hostů Lukáš Rousek a David Tomášek.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Zlína Libor Kašík inkasuje branku, vpravo je Martin Novotný.

Článek

Zatímco Sparta se do extraligy po koronavirové pauze vrátila již v sobotu, Zlín hrál naposledy 25. září. V úvodu si více šancí vytvořili Pražané. Šanci Formana ale Kašík zlikvidoval, při Zikmundově střele mu pomohla tyč. Branková konstrukce zachránila po teči Karafiáta i Machovského na druhé straně. Bezbrankový stav se změnil v 17. minutě, kdy domácí využili hned první početní výhodu. Zlín posunul do vedení Köhler.

Druhá část byla na góly extrémně bohatá. Ve 22. minutě zvýšil náskok Beranů Honejsek, Pražané ale rychle vyrovnali. Kašíka v rozmezí minuty překonali Kudrna a Rousek. Oba pálili z téměř totožné pozice mezi kruhy k levé tyči Kašíkovy branky.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Zlína Libor Kašík znamenal pro sparťanské střelce velkou překážku..

Zlín si však stejně rychle vzal vedení zpět. Ve 25. minutě při hře čtyři na čtyři překonal Machovského podruhé v utkání Köhler. I bez diváků na stadionu pokračoval útočný hokej a domácí se podruhé dostali do dvoubrankového vedení - o jejich čtvrtý gól se v přesilovce postaral Šlahař. Sparta ale opět dokázala srovnat krok, když se po krásných kombinacích prosadili Tomášek s Rouskem.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Sparty Matěj Machovský dostává gól.

Třetí třetina již byla výrazně opatrnější a oba celky se více soustředily na obranu. Klíčový moment přišel v závěru, kdy byl vyloučen Nosek a hosté v přesilovce rozhodli. Popáté překonal Kašíka Řepík.

V samotném závěru hráli přesilovku i domácí, kteří navíc odvolali brankáře. Místo vyrovnání se ale ještě jednou prosadili hosté. Tomáška fauloval při snaze zakončit do prázdné branky Dufek a rozhodčí přiznali útočníkovi Sparty technický gól.

15. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Sparta Praha 4:6 (1:0, 3:4, 0:2)
Branky a nahrávky: 18. Köhler (Herman, Řezníček), 22. Honejsek (Šlahař), 25. Köhler (Ferenc), 34. Šlahař (Honejsek, D. Nosek) - 23. Kudrna (Pech), 24. Rousek (Horák), 36. Tomášek (M. Sukeľ), 37. Rousek (Košťálek), 58. Řepík (T. Pavelka, Tomášek), 60. Tomášek technický gól. Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Gebauer, Rožánek. Vyloučení: 4:4, navíc Forman (Sparta) 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Bez diváků.
Zlín: Kašík - Gazda, Řezníček, D. Nosek, Ferenc, M. Novotný, Žižka, Suhrada - Ondráček, Fořt, Herman - Šlahař, Honejsek, Okál - Dufek, Fryšara, Köhler - Karafiát, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: R. Svoboda.
Sparta: Machovský - Košťálek, Němeček, T. Pavelka, Piskáček, M. Jandus, Dvořák - Řepík, Horák, Rousek - Tomášek, M. Sukeľ, Říčka - Kudrna, Pech, Buchtele - Forman, Vitouch, Zikmund. Trenér: Hořava.

Reklama

Související témata: