Hlavní obsah

Pražská GP už má termín pro příští rok

Plochodrážní Grand Prix v Praze už má termín pro příští rok. Pojede se 5. června. Pořadatelé zároveň mohou oslavit jubileum, které vlastně zčásti připadlo už na letošek, kdy místo jednoho plánovaného závodu v červnu připravili na stadionu Markéta hned dva v září.

Foto: Michal Kohout

Napětí před finálovou jízdou plochodrážní Grand Prix na pražské Markétě. Pro vítězství si nakonec dojel Brit Woffinden (druhý zleva). Ilustrační foto.

Článek

V příštím roce to tak bude už šestadvacátý závod GP v Praze, česká metropole je suverénním pořadatelským rekordmanem. Markéta zároveň může oslavit čtvrtstoletí v kalendáři MS.

„Skutečnost, že ani globální pandemie letos nezastavila závody na stadionu Markéta, ukazuje odhodlání pořadatelů a všech, kteří tuto akci umožňují. Česká Grand Prix se skutečně stala vrcholem kalendáře," vyjádřil se při oznámení nového termínu Paul Bellamy z promotérské společnosti IMG.

Vítězství v Praze se stalo v poslední době klíčové pro hvězdy této motodisciplíny, protože 11 z posledních 18 vítězů z Markéty bylo nakonec korunováno mistry světa v téže sezóně.

Letošní vítěz Bartosz Zmarzlik dokonce v tomto roce vyhrál oba pražské podniky, které se jako jediné z celé nakonec improvizovaně poskládané série jely mimo Polsko.

Kalendář Speedway Grand Prix pro rok 2021 se plní zvolna. Fanoušci už mají jasno i o termínech závodů ve Varšavě, Teterowě, Cardiffu, Vratislavi a Vojensu.

Předprodej vstupenek pro pražský podnik bude zahájen v síti Ticketportal během prosince ještě před vánočními svátky.

Dosavadní známé závody GP 2021:
15. května: Varšava - Polsko
22. května: Teterow - Německo
5. června: Praha - Česká republika
17. července: Cardiff - Velká Británie
31. července: Vratislav - Polsko
11. září: Vojens - Dánsko
V kalendáři lze čekat celkem deset až dvanáct závodů.

Reklama

Související témata: