Hlavní obsah

Ženský formulový seriál bude součástí víkendů Grand Prix F1

Součástí osmi závodních víkendů formule 1 bude v příštím roce ženský seriál W Series. Zástupci obou šampionátů oznámili dlouhodobější vzájemnou spolupráci počínaje nadcházející sezonou. Bližší detaily a program ženské formulové série nebyly zveřejněny, už dříve se ale hovořilo o tom, že závody W Series budou součástí doprovodného programu při Velkých cenách Mexika a USA.

Foto: Profimedia.cz

Součástí osmi závodních víkendů formule 1 bude v příštím roce ženský seriál W Series

Článek

W Series měla premiéru v roce 2019, kdy se šampionkou stala Britka Jamie Chadwicková. Letos musel být seriál, v němž ženy závodí v identických vozech kategorie formule 3, zrušen kvůli pandemii koronaviru. Na programu mělo být osm závodů, v první sezoně jich bylo šest.

"Když jsme slibovali, že W Series bude v budoucnu větší a lepší, bylo naším hlavním cílem partnerství s F1," uvedla v prohlášení šéfka seriálu Catherine Bondová Muirová. "A teď, když se pojede v rámci formule 1 a ve spolupráci s ní, není pochyb o tom, že se zvýší náš globální dosah a vliv," dodala.

Vedení F1 v tomto týdnu zveřejnilo kalendář obsahující rekordních 23 závodů, ženy budou v akci při téměř třetině z nich. Velké ceny USA a Mexika jsou naplánovány na konec října.

"I pro nás je to důležitý okamžik, že můžeme přivítat W Series jako našeho partnera pro osm závodů. Od svého začátku v roce 2019 představuje pro mnohé světlo naděje a považujeme za důležité dát každému šanci dosáhnout v našem sportu té nejvyšší úrovně," uvedl ředitel šampionátu F1 Ross Brawn.

Reklama