Hlavní obsah

Šéf stáje Ferrari Binotto dohlédne na závod v Turecku z domova

Praha

Stejně jako stáj Williams nebude mít při Velké ceně Turecka formule 1 svého šéfa na místě ani tým Ferrari. Zatímco Simon Roberts ale musí závod vynechat kvůli nákaze koronavirem, Mattia Binotto si vyzkouší "home office" jako test na příští nabitou sezonu, v níž bude na programu rekordních 23 závodů.

Foto: Handout, Reuters

Šéf stáje Ferrari Mattia Binotto

Článek

Italská stáj oznámila, že Binotto zůstane během závodního víkendu v Maranellu, bude se ale prostřednictvím dostupných komunikačních technologií podílet na rozhodovacích procesech a na dálku bude tým řídit. Už dříve stájový šéf avizoval, že bude hledat možnosti, jak regulovat stále větší vytíženost personálu.

"Já osobně musím nalézt rovnováhu mezi svými úkoly na trati a v továrně," řekl Binotto před dvěma týdny v Imole. Počítá proto s tím, že v příštím roce nebude osobně přítomen u všech závodů. "I továrna je důležitá, protože tam vyvíjíme nový vůz," vysvětlil.

Ferrari v této sezoně za elitou zaostává a je až šesté v Poháru konstruktérů. A protože pravidla na příští sezonu neumožní příliš změn, mohl by se tým podle agentury SID už v příští sezoně výrazněji věnovat vývoji vozu pro rok 2022.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny zítra 09 : 00
20240421T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny
Velká cena Číny
Velká cena Číny