Hlavní obsah

Pád! Zranění! Salač bude chybět při víkendové Velké ceně

Valencie

Motocyklový jezdec Filip Salač si při tréninku na Velkou cenu Valencie při pádu poranil hrudník a ve víkendovém závodě mistrovství světa bude chybět. Osmnáctiletý český reprezentant havaroval při dopoledním tréninku, ve kterém stihl odjet jen tři kola a uzavřel výsledkovou listinu. Po nehodě skončil na vyšetření v lékařské klinice na okruhu.

Foto: Sport.cz

Filip Salač na archivním snímku

Článek

Jediný český účastník MS, jenž startuje v kategorii Moto3, odpoledne na svém instagramovém účtu oznámil, že ve Velké ceně nemůže pokračovat. "Jsem víceméně v pořádku, jen mě hodně bolí hrudník," napsal Salač ještě předtím, než oznámil, že pro něj závod ve Španělsku skončil.

Později přiznal, že si z nehody moc nepamatuje. "Hodně jsem se uhodil i do hlavy, moc si toho tedy nevybavuji. Mám silně naražená žebra, ale zlomená nejsou. Při vyšetření na CT byla zjištěna voda a krev v plicích," uvedl v tiskové zprávě. "Čeká mě hrudní drenáž. Děkuji všem za zprávy, snad budu brzy v pořádku," vzkázal z nemocnice člen týmu Rivacold Snipers.

Rodák z Mladé Boleslavi v dosavadním průběhu sezony získal 30 bodů a v průběžném pořadí mu patří 21. místo. Nejlepším Salačovým výsledkem je osmé místo z úvodního závodu v Kataru. Do konce šampionátu bude po Valencii zbývat už jen závod v Portugalsku 22. listopadu.

Tréninky na GP Valencie, závod MS silničních motocyklů:
Moto3:
1. Arbolino (It./Honda) 1:38,413
2. Masiá -0,066
3. García (oba Šp./Honda) -0,083,
...31. Salač (ČR/Honda) -2,868.
Moto2:
1. Navarro (Šp./Speed Up) 1:34,855
2. Marini (It./Kalex) -0,025
3. Di Giannantonio (It./Speed Up) -0,038.
MotoGP:
1. Miller (Austr./Ducati) 1:31,541
2. Nakagami (Jap./Honda) -0,091
3. Bagnaia (It./Ducati) -0,120.

Reklama

Související témata: