Hlavní obsah

Třinec - Olomouc 5:2Třinec si připsal výhru i v šestém utkání

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Gernát 1 : 0
8. Hrehorčák 2 : 0
14. Stránský 3 : 0
34. Kucsera 3 : 1
40. Tomeček 3 : 2
55. Kovařčík 4 : 2
59. Růžička 5 : 2
Záznam online reportáže

Třinec porazil v 17. kole hokejové extraligy Olomouc 5:2 a zvítězil i v šestém utkání sezony. Oceláři položili základ výhry v úvodních čtrnácti minutách, ve kterých si vypracovali vedení 3:0. Hanáci v závěru prostřední části snížili na rozdíl jednoho gólu, ale domácí uklidnili v posledních pěti minutách Ondřej Kovařčík a Martin Růžička.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Třince se radují z gólu proti Olomouci.

Článek

Třinec udeřil z první přesilové hry - Gernát se prosadil střelou od modré čáry. V osmé minutě zvýšil Hrehorčák, který se z pravého kruhu trefil přesně k bližší tyči nad lapačku Lukáše. Výborný vstup domácích završil Stránský, na něhož obrana Olomouce úplně zapomněla na hranici brankoviště. Elitní kanonýr zakončil mezi betony a připsal si sedmý gól a jedenáctý bod v šestém utkání sezony.

Olomouc se Ocelářům vyrovnala v první třetině v počtu střel (12:12), gólovou šanci měla ale jen jednu a spálil ji za stavu 0:2 Burian. Ani začátek prostřední části nenasvědčoval žádnému dramatu. Hostující Olesz pokazil přečíslení dva na jednoho špatnou přihrávkou a následující minuty patřily domácím. V největší příležitosti Růžička neproměnil v polovině zápasu sólový únik, ve kterém si bekhendovým blafákem položil Lukáše, ale přestřelil.

Hanáky postavily na nohy přesilové hry, ve kterých snížili ve 34. a 40. minutě po podobných akcích. V době, kdy se vracel z trestné lavice Jaroměřský, který do Třince přišel po sedmi letech služeb v Olomouci, zamířil Kucsera z levého kruhu do vzdálenějšího horního rohu. Druhou početní výhodu už hosté stihli další pěknou střelou využít Tomečkem včas.

Třinec ve svém jediném domácím utkání sezony promarnil s Brnem vedení 3:0 a moc nescházelo, aby se situace opakovala i s Olomoucí. Při čtyřminutovém vyloučení Gernáta trefil tyč Ostřížek a po něm rozezvučel brankovou konstrukci i Tomeček. Odpor hostů definitivně zlomil z brejku Ondřej Kovařčík a ve 45 sekund dlouhé přesilové hře pět na tři stanovil konečnou podobu výsledku Růžička.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 5:2 (3:0, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Gernát (M. Růžička, Hrňa), 8. Hrehorčák (Gernát, O. Kovařčík), 14. M. Stránský (M. Růžička, Jaroměřský), 55. O. Kovařčík (M. Doudera, Jašek), 59. M. Růžička (P. Vrána, M. Stránský) - 34. Kucsera (Dujsík), 40. V. Tomeček (Škůrek). Rozhodčí: Pešina, Šindel - Šimánek, Zíka. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Bez diváků.
Třinec: Kořenář - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Chmielewski, Marcinko, F. Zadina - O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík - Dravecký, M. Roman, Hrehorčák - Hrňa. Trenér: Varaďa.
Olomouc: Lukáš - Škůrek, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, A. Rutar, Ondrušek, T. Černý - V. Tomeček, J. Knotek, Ostřížek - Kucsera, Nahodil, Káňa - Mácha, Čachotský, Olesz - Bambula, Kořenek, Burian. Trenéři: Moták a Tomajko.

Reklama

Související témata: