Hlavní obsah

Darida byl nejlepší, dal i gól

Praha

Český tým vybojoval v duelu s Izraelem v Lize národů tři důležité, ale také povinné body. V první půli byl aktivnější, a kapitán Vladimír Darida vstřelil vedoucí branku, která byla nakonec rozhodující. Z českých hráčů byl jednoznačně nejlepší. Většina hráčů odvedla standardní a lepší výkon, příjemné překvapila nová stoperská dvojice Tomáš Kalas - Jakub Brabec. Svůj den neměl Tomáš Souček a jen střídající Michael Krmenčík se po hřišti spíš toulal, než hrál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český záložník Vladimír Darida zpracovává balón během utkáním Ligy národů proti Izraeli.

Článek

1. Tomáš Vaclík

Hodnocení redakce: 1

Většinu zápasu řešil vysoké centry soupeře, a všechny velmi dobře. Zbytečně neriskoval, s přehledem posílal dlouhé odkopy daleko od branky. Klíčový zákrok vytáhl v samém závěru utkání, kdy perfektně zlikvidoval gólovou střelu Zahaviho k tyči.

2. Vladimír Coufal

Hodnocení redakce: 2

Svoje si odehrál, ale právě od něj se vždy očekává, že táhne akce po pravé straně, přihrává, centruje, ale i zakončuje. Tentokrát se víc držel vzadu, kde si uhlídal svůj prostor a přibrzdil i nebezpečného Solomona.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Eyal Golasa z Izraele a český obránce Vladimír Coufal v souboji během utkáním Ligy národů.

3. Tomáš Kalas

Hodnocení redakce: 2

Ve vzduchu byl vynikající, nikoho z Izraelců nepustil k zakončení hlavou. Občas mu dělala problém rychlost soupeře na trávníku. Jednou se sám dostal do zakončení, ale nechal vyniknout brankáře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dia Seba z Izraele a český obránce Tomáš Kalas během utkáním Ligy národů.

4. Jakub Brabec

Hodnocení redakce: 1

I přes pár drobných chybiček odvedl velmi dobrou práci především při krytí střelce hostí Zahaviho. Reagoval rychle na přihrávky soupeře, včas vystupoval dopředu a rozbíjel akce hostí.

5. Aleš Matějů

Hodnocení redakce: 2

Poprvé nastoupil v soutěžním zápase, a navíc jako pravák na levé straně. Chvíli se s tím sžíval. Nepouštěl se dopředu a s obtížemi bránil agilního Dasu. Ve druhé půli už byl aktivnější a vzadu zblokoval několik střel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Aleš Matějů vede míč během utkáním Ligy národů proti Izraeli.

6. Tomáš Souček

Hodnocení redakce: 3

Nejhorší zápas, jaký v národním dresu odehrál. Většinu duelu takřka neviditelný. Platnější byl v defenzívě, v ofenzívě se prakticky neukázal. Nedostal se k nebezpečnějšímu zakončení, ale kazil i hodně přihrávek.

7. Alex Král

Hodnocení redakce: 2

Odvedl svůj klasický výkon, hodně toho oběhal, odváděl spolehlivě černou práci. Vybojoval několik míčů, snažil se i dopředu, zapojoval se do kombinace, ale do zakončení se tentokrát nedostal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český záložník Alex Král a Nir Bitton z Izraele během utkáním Ligy národů.

8. Lukáš Masopust

Hodnocení redakce: 3

Rozhodně odehrál v reprezentačním dresu už lepší zápasy. Rozhodně ale nic nevypustil. Po jeho straně se soupeř dokázal prosazovat. Ač ve Slavii hraje pravého obránce, defenzívní hra tentokrát nebyla jeho silnou stránkou, a nešla mu tolik ani ofenzíva.

9. Vladimír Darida

Hodnocení redakce: 1

Nejlepší hráč českého týmu. Vstřelil brzy důležitý gól, který se nakonec ukázal jako vítězný. Oběhal veliký prostor, vypomáhal vzadu, vyhrál několik hlavičkových soubojů s vyššími protihráči, ale především režíroval ofenzívu. Vymýšlel kombinace, dával dobře přihrávky.

10. Jakub Jankto

Hodnocení redakce: 2

Na levé straně byl tradičně lepší, než když si přeběhl na pravou. Dopředu byl aktivní, tradičně dobře přihrával i centroval. Do nebezpečného zakončení se dostal jednou, ale mířil mimo. Odehrál už lepší zápasy, ale nepropadl.

11. Zdeněk Ondrášek

Hodnocení redakce: 1

Gól sice nedal, ani se nedostal do vyložené šance, ale sklepával míče na spoluhráče, dokázal vybojovat míče aktivním presingem, byl i u Daridova gólu. S obranou soupeře sváděl tvrdé souboje, které boleli.

12. Michael Krmenčík

Hodnocení redakce: 4

Velmi nepovedené střídání. Za půl hodiny na hřišti neudělal a neukázal vůbec nic. Prohrával souboje, běhal od ničeho k ničemu, nedostal se do zakončení. Spíš po hřišti pobíhal, než hrál. Umí mnohem víc.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Michael Krmenčík během utkáním Ligy národů s Izraelem.

13. Jan Kopic

Hodnocení redakce: 3

Na hřišti byl sotva minutu a už se dostal do nebezpečné akce. To však bylo směrem dopředu vše. Ani dozadu nepředvedl nic mimořádného. Zápas rozhodně neodchodil, bojoval, ale doplatil i na přílišné zatažení českého týmu v závěru.

Matěj Vydra a Bořek Dočkal nehodnoceni, neodehráli ani čtvrt hodiny.

Reklama

Související témata: