Hlavní obsah

Blíží se megapřestup! Harden odmítl podepsat v Houstonu. Kam má namířeno?

Trojnásobný nejlepší střelec NBA James Harden chce podle televizní stanice ESPN odejít z Houstonu, který mu přitom nabídl rekordní smlouvu. Díky ní by si jako první hráč v historii zámořské basketbalové ligy vydělal 50 milionů dolarů za sezonu. Jednatřicetiletý kanonýr údajně touží po výměně do Brooklynu, kde by mohl nastupovat s dalšími hvězdami Kevinem Durantem a Kyriem Irvingem.

Foto: Sport.cz

James Harden (vlevo) podle amerických médií už neche dále pokračovat v celku Houstone Rockets.

Článek

Právě s Durantem si Harden zahrál v roce 2012 v dresu Oklahoma City své jediné finále NBA. Jinak se dostal nejdál třikrát do semifinále play off. Na titul stále čeká.

Do Houstonu přišel Harden před osmi lety a stal se jeho lídrem. V posledních třech letech byl vždy nejlepším střelcem ligy, v roce 2018 byl vyhlášen i nejužitečnějším hráčem soutěže. Pokaždé během působení v Rockets si vysloužil nominaci do Utkání hvězd.

S texaským klubem má smlouvu ještě na tři roky, která mu zajišťuje celkem 133 milionů dolarů. Vedení mu podle ESPN nabídlo prodloužení kontraktu o dva roky za 103 milionů dolarů.

Houston po minulé sezoně opustil trenér Mike D'Antoni i generální manažer Daryl Morey. Novým koučem týmu se stal Stephen Silas.

Reklama

Související témata: