Hlavní obsah

Fotbalové MS klubů bylo z prosince přesunuto na únor

Praha

Fotbalové mistrovství světa klubů, které se i letos mělo odehrát v prosinci, bylo přeloženo na 1. až 11. února. Mezinárodní fotbalová federace (FIFA) dnes rozhodla o posunutí turnaje v katarském Dauhá o dva měsíce kvůli nabité klubové sezoně v Evropě a Jižní Americe. To způsobila pauza zapříčiněná pandemií koronaviru v předešlé sezoně a následný pozdější start aktuálního ročníku.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalové mistrovství světa klub bylo přeloženo na 1. až 11. února. (archivní foto)

Článek

"V souladu s mezinárodním protokolem zajistí FIFA a hostitelská země požadované záruky pro zdraví a bezpečnost všech zúčastněných," uvedlo vedení FIFA v prohlášení s tím, že v současnosti nemůže zaručit, zda budou moci turnaj sledovat diváci.

Na turnaji mají účast zatím jistou Bayern Mnichov a katarský šampion Duhail. Německý velkoklub bude jako vítěz Ligy mistrů nasazen rovnou do semifinále a bude usilovat o šestou trofej v jediném roce, což se povedlo dosud pouze Barceloně v roce 2009.

FIFA zároveň odložila myšlenku uspořádat na přelomu června a července v Číně rozšířený formát MS klubů, kterého se mělo zúčastnit 24 týmů. V tomto termínu se totiž odehrají Euro a jihoamerický šampionát Copa América, které byly přeloženy z letošního roku.

Reklama