Hlavní obsah

Kováč si vyhlédl partyzána Haška! Opava však senzační trumf nevytasí

tom, dosSport.cz
Aktualizováno

Chystala se senzační dohoda. Fotbalová Opava jednala o angažmá se záložníkem Martinem Haškem, který se ve zlém rozešel s pražskou Spartou. Slezský klub předložil volnému hráči podmínky a bylo na něm, zda je přijme. Trenér a zároveň manažer Radoslav Kováč vyhlédnutou posilu dobře zná ze společného působení na Letné. Opava však nakonec od svého záměru na poslední chvíli couvla. Vystavila by se totiž riziku, že by se musela podílet na uhrazení 22 milionů, jež má Hašek zaplatit Spartě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Hašek ze Sparty během utkání s Olomoucí.

Článek

Pokud by vše klaplo, zrodil by se pikantní přestup. Spartě vyhlásil válku a vede s ní neúprosný spor, přitom právě kovaný sparťan chtěl dát Martinu Haškovi šanci zahrát si takřka po roce zase fotbal.

Samozřejmě ne na Letné, ale v Opavě, kde je trenér Radoslav Kováč po Grussmannově odchodu také sportovním manažerem.

Slezský klub potvrdil informace, s nimiž přišel server iSport.

„Intenzivně s hráčem komunikujeme, a pokud se dohodneme, tak by měl v Opavě působit do léta," řekl odpoledne ředitel Jaroslav Rovňan pro Sport.cz.

Předložili mu podmínky

Čtrnáctá příčka v prvoligové tabulce nedává Slezanům klid, a tak se ohlížejí po posilách. V úvahu přicházejí jen volní hráči, protože řádný přestupní termín dávno skončil.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Kouč Opavy Radoslav Kováč během utkání s Pardubicemi.

„Jeho příchod je v jednání a rádi bychom záležitost uzavřeli co nejdříve. Předložili jsme hráči podmínky a nyní je na něm, zda je přijme," líčil ředitel stav jednání.

„Hlavní roli v komunikaci s Martinem Haškem sehrál sportovní manažer a trenér Radoslav Kováč, který jej zná velmi dobře ze společného působení ve Spartě Praha," potvrdil Rovňan.

„Martin Hašek splňuje, co už od začátku sezony hledáme - střela z dálky, zkušenost, přehled ve hře," dodal ještě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Greššák ze Sigmy Olomouc a Martin Hašek ze Sparty během utkání fotbalové ligy.

Bitvu teď vedou právníci

Pětadvacetiletý Hašek odehrál poslední soutěžní zápas naposledy začátkem loňského prosince proti Mladé Boleslavi (5:2). V zimě pak začal se Spartou válčit a spor přerostl ve známou právnickou kauzu.

Hašek dal klubu jednostrannou výpověď, kterou Sparta neuznala, případ se ocitl před Sborem rozhodců FAČR. V první instanci dal za pravdu Spartě a uložil Haškovi zaplatit klubu odškodné 22 milionů korun.

Obě strany se však proti verdiktu odvolaly, řízení teď povede nově složený Sbor rozhodců. Haškova zástupkyně Markéta Vochoska Haindlová ostatně již dříve avizovala, že kauza nejspíš skončí až u CAS.

Slezanům se zpožděním došlo, do jak velkého rizika se námluvami s Haškem řítí. "Přestup se nedá udělat, riziko je příliš veliké," řekl Kováč pro televizi Nova.

Probíhající spor Haškovi nebrání uzavřít smlouvu s jiným klubem a hrát. Zájemce o jeho služby by však na sebe zároveň musel vzít zodpovědnost za uhrazení náhrady škody, pokud bude verdikt potrvzen. Částka 22 milionů korun přitom nemusí být konečná.

"Riziko finančního břímě, které by na Opavu mohlo přejít, nemůžeme přijmout," potvrzuje Rovňan.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: