Hlavní obsah

Velký dík všem, oceňují Šilhavý se Součkem. Postup v těžké době má zvuk

Plzeň
Aktualizováno

Dvě kola před koncem se po druhé porážce se Skotskem zdálo, že postup je ztracen. Češi ovšem v závěru skupiny B2 svoji roli splnili stoprocentně a také díky prohrám Ostrovanů se probili do elitní divize Ligy národů. „Podzim nebyl jen o fotbale, byla nutná spousta improvizace. Věřím, že snad už přijdou lepší časy a nominace bude jen na základě sportovní formy. Znovu nám chyběla spousta hráčů,“ oddychl si trenér Jaroslav Šilhavý po vítězství 2:0 nad Slovenskem v Plzni.

Je neskutečné, že jsme dosáhli na postup po všech těch peripetiích, těší Jaroslava ŠilhavéhoVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek
Fotogalerie

Šťastná konstelace. Nejprve jim se Skoty pomohli Slováci, na závěr také Izraelci.

„Zaslechl jsem, že Izraelci vedou 1:0 v poločase, ale ne že bych sledoval stále stav druhého zápasu," uculoval se trenér Jaroslav Šilhavý v rozhovoru pro ČT sport.

Postup v bláznivé době má nejen pro něj velkou cenu.

„Máme obrovskou radost. Když si uvědomíme, co všechno se dělo kolem pandemie, našich zápasů a srazů... Kluci zaslouží velký dík. Podmínky zkrátka nebyly standardní, jenže my se z toho ani jednou nepo..." zdůrazňuje kouč.

Zpráva, že tam půjdu, mě trošku vyděsila. Nervozita byla, ale pomohl první zákrok, přiznal Tomáš KoubekVideo: Sport.cz, FAČR

Hráči cítí cenu postupu úplně stejně.

„Ligu národů provázely problémy. Všichni víme, co se dělo, korona, zranění... Ale s každým srazem jsme se vypořádali dobře, musím všechny pochválit, jak hráče, tak i všechny kolem týmu," přidává se záložník Tomáš Souček.

Derby je bude hřát až do března

Jeho úvodní gól hlavou po Janktově rohovém kopu nasměroval mužstvo správným směrem.

„Nacvičená věc, zkoušeli jsme ji na tréninku. Koukali jsme i na video, jak mají postavené hráče. Byli jsme šťastní, že nám to vyšlo hned při prvním rohu," líčí legionář z Premier League.

„Vyhráli jsme zaslouženě. Skoro půl roku se neuvidíme, až v březnu, takže je důležité, že do té doby budeme mít v hlavách podařený výkon," dodává Souček.

Dvojnásobná Ondráškova radost

Útočník Zdeněk Ondrášek není v reprezentaci dlouho, ale už stihl dva postupy. K cestě na EURO přispěl vítěznou trefou proti Anglii, svůj druhý gól v národním týmu teď dal Slovákům.

Dneska jsem chtěl dát gól. Z těch tří šancí tam spadla ta největší šmudla, říká Zdeněk OndrášekVideo: Sport.cz, FAČR

„V první půli mi dvě šance skvěle vytáhl gólman rukou. Jsem rád, že ve druhé mi tam spadla aspoň taková v uvozovkách šmudla," cení si kanonýr domácí Viktorie.

„Všichni jsou strašně šťastní. Chtěli jsme vyhrát a věřili, že Izrael nám taky pomůže a postoupíme. Já jsem chtěl dát gól a poděkovat trenérům za důvěru. Takže dvojnásobná radost," pochvaluje si Ondrášek.

Reklama

Související témata: